SF'er siger nej til udlændingeaftale

SF's socialordfører Özlem Cekic vil stemme nej til den udlændingeaftale, som regeringen og DF har indgået. Den strider mod mit socialistiske menneskesyn, siger hun.

Özlem Cekic afviser, at hun vil kunne stemme for udlændingeaftalen. (Foto: Katja Gry Svensson © DR)

- Det er slet ikke til diskussion. Selvfølgelig vil jeg ikke stemme for den aftale, siger SF's socialordfører Özlem Cekic.

Hun mener, at udlændingeaftalen, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået, strider mod hendes socialistiske menneskesyn.

Point bliver afgørende

Med udlændingeaftalen, stilles der en række krav, hvis man skal have en udenlandsk ægtefælle til Danmark. Ægtefællen skal have en uddannelse, erhvervserfaring og tale et af verdenssprogene.

Ansøgeren vil på point efter sine kvalifikationer. Men præcist hvor mange kvalifikationer, men skal have, vil blive aftalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

- Jeg er dyb modstander af, at man skal have et pointsystem, der skelner mellem hvor rig man er, hvor klog man er, og hvor nyttig man er for samfundet, siger Özlem Cekic.

Ret til at bo med den man elsker

- Pointsystemet kan være en god ide, hvis vi skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft til et bestemt job. Men når vi taler om familiesammenføringer, så handler det om retten til at kunne bo sammen med den, man elsker. Det synes jeg ikke er til forhandling.

SF har forløbig valgt at forholde sig afventende til udlændingepakken. Men partiets socialordfører Özlem Cekic mener ikke, at SF kan stemme for.

- Grundlæggende tror jeg ikke, at SF kan stemme for et forslag, som laver et A og et B-hold, der deler befolkningen op i hvor kloge de er, og hvor rige de er. Jeg nægter at tro, at det vil ske for mit parti, siger Özlem Cekic.

Facebook
Twitter