SF´er: Statsadvokaten har berøringsangst

Kamal Qureshi vil have justitsministeren til at forklare, hvorfor anklagemyndigheden er så tilbageholdende med at rejse sager, der drejer sig om mulig racisme. Domstolene kan jo ikke skabe rammer, når der ikke rejses nogen sager, mener han.

Kamal Qureshi, SF, mener at anklagemyndigheder er passiv i sager der angår racisme. (Foto: DR © DR)

Kamal Qureshi, ligestillingsordfører i SF, vil nu have justitsministeren til at gøre rede for, hvorfor anklagemyndigheden er så tilbageholdende med at rejse sager, der drejer sig om mulig racisme.

-Frevert er afsenderen

- Sagen om Louise Frevert er bare den seneste i en række af tilfælde, hvor medlemmer af Dansk Folkeparti har udtalt sig racistisk og fremmedfjendtligt, og hvor de tilsyneladende får lov til det", siger Qureshi. Han undrer sig over at det kun er Freverts webmaster, der bliver sigtet efter racismeparagraffen.

- Det er Freverts hjemmeside, og det er hendes bog, og selvom der er nogen, der har hjulpet hende med teksten, så er hun afsender. Det er den måde, læserne ser materialet, og de forbinder det med et ledende medlem af Dansk Folkeparti og overborgmesterkandidat og ikke en ukendt webmaster, siger Qureshi

- Det kan godt være, at en anden har givet Louise Frevert en brosten i hånden, men det er hende, der har kastet den, tilføjer han.

Ingen påtale for opfordring til mord

SF´eren undrer sig også over, at der ikke blev rejst sigtelse for opfordring til vold, da Radio Holger opfordrede til at slå muslimer i Vesteuropa ihjel. Den indvandrerfjendtlige radio tiltales kun efter racismeparagraffen, efter efter den langt alvorlige paragraf om opfodring til vold.

Qureahi hæfter sig ved at FN's Racediskriminationskomité vil undersøge udtalelser fra Pia Kjærsgaard, der var stærkt nedsættende og generaliserende om somalierne i Danmark. Udsagnene blev fremsat i flere læserbreve i 2003. Anklagemyndigheden ville ikke rejse sagen ved en dansk domstol.

- Domstolene får jo ikke mulighed for at tage stilling til racistisk kriminalitet, hvis anklagemyndigheden ikke rejser sagerne, og derfor vil jeg nu stille spørgsmål til justitsministeren om sagerne, siger Qureshi.

FacebookTwitter