SFere drømmer om Villy Søvndal som udenrigsminister

SFs bagland foretrækker Villy Søvndal i rollen som udenrigsminister. Andre ser ham som indenrigsminister - og alle synes de, at han gør det godt

Er dette Danmarks næste udenrigsminister? Ja, tak, siger mange i SFs bagland

SF har sat kursen mod partiets første periode ved regeringsmagten - men hvad skal partiformand Villy Søvndal lave i en eventuel S-SF-regering?

Svaret er naturligvis, at det afgør Søvndal selv med Helle Thorning-Schmidt efter valget. Men allerede nu kan det konstateres, at SFs egne vælgerne gerne ser Søvndal som ny udenrigsminister. Derimod passer han bedre til posten som indenrigs- eller socialminister, hvis man spørger vælgere fra alle partier.

DR Nyheder har lavet en rundspørge til 95 lokalformænd i SF. Halvdelen har svaret på ministerspørgsmålet, men blandt besvarelserne er der klart flest, der peger nyskabelsen "udenrigsminister Villy Søvndal".

Populær i alle kredse

Samtidig har Analyse Danmark for Ugebrevet A4 spurgt vælgere fra alle partier til Villy Søvndal. Hér viser tallene mest stemning for Villy Søvndal som indenrigs- eller socialminister. Derimod er der ikke begejstring for Søvndal som finans- eller udenrigsminister.

Tallene viser samtidig at den kompromissøgende partileder, som ikke siger nej til hofbal hos dronningen eller underholdnings-tv, er populær i snart sagt alle kredse. Eller i det mindste respekteret.

Tre ud af fire vælgere mener, at Villy Søvndal gør det godt. Over to tredjedele af V og Ks vælgere synes SFs formand gør det godt.

Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller erkender, at Villy Søvndal er dygtig. Men....

- Hvis Villy skal skifte standpunkt hver anden dag, så bliver omverdenen forvirret, lyder kommentaren fra Per Stig Møller.

Facebook
Twitter