SFere kritiserer belønning af Thor Möger

Tidligere medlemmer af Folketinget for SF kritiserer i skarpe vendinger Thor Mögers hurtige opfart i partiet.

Thor Möger Pedersen siger, at han har trådt sine barnesko på Christiansborg.

Valgkampen er overstået, og nu får indeklemte frustrationer hos flere SF'ere frit løb.

SF'ere, der ved valget vel og mærke ikke sikrede sig en taburet i Folketinget.

Kamal Qureshi giver direkte SF's nye skatteminister, Thor Möger Pedersen, en del af skylden for, at partiet har sat den store vælgertilslutning over styr, som man oplevede for få år tilbage, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Villy Søvndal og Ole Sohn siger selv, at Thor Möger er hovedarkitekten bag partiets højredrejning, og det er det talent, han belønnes for med en ministerpost. Jeg har svært ved at forstå logikken, siger han.

Straffet for kompromisser

At Thor Möger Pedersen også spillede en central rolle under udarbejdelsen af regeringsgrundlaget på Hotel Crowne Plaza, har ifølge Kamal Qureshi heller ikke gavnet partiet.

Meningsmålinger foretaget efter regeringsdannelsen viser, at SF bliver straffet hårdt for de kompromisser, der er indgået, og at partiet nu er nede under otte procent.

- Jeg har simpelthen svært ved at se det politiske talent i det, siger Kamal Qureshi.

Partiets mangeårige tidligere MF'er Kristen Touborg ser også kritisk på den 26-årige skatteministers hurtige opfart i regeringen.

- Jeg synes, han kunne have ventet en omgang. Det er godt at have trådt sine barnesko først i partiet, og så tage den opstigning, når man har afprøvet sig selv, siger Kristen Touborg.

Synes barneskoene er trådt nok

Thor Möger Pedersen afviser dog, at han er for grøn til at bestride posten som skatteminister.

- Jeg har været SF'er i 10 år og har arbejdet på Christiansborg de sidste fem år med vigtige ledelsesopgaver, politikudvikling og vores skattepolitik, så jeg ved ikke om det er barnesko nok for Kristen Touborg.

- Men jeg føler mig godt klædt på til opgaven i al beskedenhed, siger han.

Facebook
Twitter