SF'ere: Thor Möger skal have en støttepædagog

SF er på vej ud i et nyt bittert opgør. Denne gang om partiets bemanding i de kommende forhandlinger om næste års finanslov.

SF er på vej ud i et nyt bittert opgør. Denne gang om partiets bemanding i de kommende forhandlinger om næste års finanslov. (Foto: Torkild Adersen © Scanpix)

Trods højlydt modstand fra SF's partitop lyder der nu et krav om, at skatteministeren skal have en slags politisk støttepædagog - en medforhandler i form af partiets finansordfører, Jonas Dahl - med, når der skal forhandles finanslov.

Det skriver Politiken.

- Det er naturligt og helt åbenlyst, at man bør deltage med to mand. Det er også en del af SF's tradition. I alle de mange år, jeg har været til at forhandle budgetter og andre vigtige aftaler, har det været sådan, siger medlem af landsledelsen, Ida Damborg, til Politiken.

Landsturne

Folketingsmedlem og erhvervsordfører Annette Vilhelmsen (SF) bakker også op om en ekstra forhandler.

- Jeg vil nøjes med at sige, at det er en god ide at inddrage ordførerne i forhandlingerne, siger hun.

Thor Möger Pedersen blev i kølvandet på skatteaftalen genstand for voldsom intern kritik fra så brede kredse i partibaglandet, at han i slutningen af juni fandt det nødvendigt at drage på en landsturne for at udlægge resultatet af skatteforhandlingerne.

Skatteministeren, der regnes for partiformand Villy Søvndals vigtigste rådgiver, sad også alene ved finanslovsforhandlingerne i fjor.

Søvndal afviser

Partiformand Villy Søvndal (SF) afviser dog kravet:

- Thor er udnævnt som minister og forhandler for SF, og det har vi tillid til. Det kommer ikke på tale at ændre på det, siger Søvndal til Politiken.

FacebookTwitter