SF'ere vil ikke stemme for udvisningslov

Flere SF'ere bliver væk fra afstemningen om den nye udvisningslov. De kan ikke få sig selv til at stemme for.

Partiets ledelse skal selv stå på mål for udlændingepolitikken. Derfor bliver flere SF'ere hjemme, når udvisningsloven skal vedtages på fredag.

De strammere udvisningsregler, som folketinget vedtager på fredag, slår en kile ned i SF.

Udadtil siger både Socialdemokraterne og SF, at lovforslaget der vil skærpe udvisningsreglerne udelukkende er retspolitik og ikke udlændingepolitik. Og SF forklarer deres støtte til lovforslaget med, at det også indebærer en større indsats mod bandekriminalitet.

Stille protest i SF

Men internt i partiet er der stor utilfredshed. DR Nyheder erfarer, at flere SF'ere har bedt om at blive clearet i folketinget på fredag, hvor lovforslaget skal vedtages.

En clearing er når partierne er enige om, at politikere kan blive væk fra afstemninger, uden det rykker ved balancen mellem blokkene. For hver gang en politiker fra en blok udebliver, gør en anden politiker fra modsatte blok det samme.

Kan ikke få sig selv til at stemme for

Blandt dem der bliver clearet for SF er flere, der er kendt for at tegne partiets venstrefløj.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har både Anne Grete Holmsgaard, Pernille Frahm, Kamal Qureshi og Özlem Cekic bedt om at blive clearet netop med begrundelsen, at de ikke kan få sig selv til at stemme for lovforslaget. Det er partiledelsen gået med til.

Partitoppen må selv stå på mål

En af dem, der er blevet fritaget for at møde op på fredag, forklarer, at den stille protest er en måde at få partiledelsen til selv at stå på mål for den udlændingepolitiske linje.