Sidste chance for at brevstemme giver lange køer: 'Det er selvfølgelig træls'

Flere steder i landet måtte de forlænge åbningstiderne for at komme køerne til livs.

På søndag skal danskerne sætte krydset til årets første valg - nemlig valget til Europa-Parlamentet.

Og for dem, hvor en søndagsudflugt til stemmestederne ikke er en mulighed, har der siden 5. maj været mulighed for at brevstemme på biblioteker og borgerservicekontorer rundt omkring i landet.

I dag var det sidste chance for at sætte sit kryds, og det gav lange køer flere steder i landet.

Sofie Larsen er en af dem, der tog plads i køen foran Sundby Bibliotek på Amager.

- Jeg synes det er vigtigt, man giver sin stemme til kende - ellers har det jo ikke noget med demokrati at gøre, siger hun efter at have sat sit kryds kort før klokken 18.

På det tidspunkt havde hun ventet i over halvanden time.

- Det er selvfølgelig træls. Jeg kunne jo godt bruge min tid på noget andet.

Køen snegler sig af sted bag Sofie Larsen, der er lægestuderende.

Kom i god tid

Ved lukketid i dag var køen stadig lang uden for biblioteket.

Jesper Ottogreen, som er biblioteksleder, fortæller, at det især er de seneste to dage, der har været pres på stemmeboksen. Og selv om biblioteket egentlig lukkede klokken 18, så smækkede de ikke bare døren i, siger han.

- Alle de borgere, der er mødt op inden vores lukketid, skal selvfølgelig have lov til at stemme. Så vi ekspederer køen færdig, siger han.

For dem, der skulle på biblioteket var der fri adgang, mens dem, der ville brevstemme, måtte tage plads i den halvanden time lange kø. Foto: Mathias Mora Jensen, DR.

Det samme gør sig gældende på Dokk1 i Aarhus, hvor der ifølge pressechef i Kultur- og Borgerservice, Michael Jaap, har været "massive køer" det meste af dagen.

- Selvfølgelig giver vi de folk, der er mødt op mulighed for at stemme - det gør vi også ved de åbne valgsteder på søndag, siger han.

Og brevstemmestederne skal formentlig ganske snart forberede sig på lange køer igen. Man kan nemlig brevstemme til Folketingsvalget frem til lørdag den 1. juni. Det får Michael Jaap til at komme med en opfordring:

- Det er en rigtig god ide ikke at vente til sidste øjeblik med at brevstemme. Så sørg nu for at komme ud i god tid.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter