Siemens skal levere 26 el-lokomotiver fra 2021

DSB's dobbeltdækkervogne skal fra 2021 trækkes af 26 el-lokomotiver fra Siemens.

DSB har besluttet, at Siemens skal levere 26 ellokomotiver til at trække de 113 dobbeltdækkervogne fra 2021. Der bliver tale om lokomotiver af typen Vectron, som ifølge DSB er en gennemprøvet lokomotivtype.

- Lokomotiverne vil medføre et løft for såvel togtrafikken som for miljøet, når lokomotiverne efter planen erstatter de aldrende ME- og EA-lokomotiver, siger adm. direktør Flemming Jensen.

DSB har krævet, at vinderen af udbuddet, der begyndte i 2016, skal være et "standard ellokomotiv", som kan anvendes til både dansk og tysk/svensk kørestrøm. Lokomotivet skal både kunne køre med jernbanens nuværende og kommende signalsystem.

Ordren rummer en option på en leverance af 18 ekstra lokomotiver. Siemens skal levere lokomotiverne godkendt til kørsel i både Tyskland og Danmark.

Lokomotiverne skal kunne køre med en topfart på 200 kilometer i timen, og de skal primært indsættes i den sjællandske regionaltrafik.

DSB og Siemens skal samarbejde om at vedligeholde de nye ellokomotiver. Men Siemens får det overordnede ansvar i de første ti år og en option på yderligere fem år.

- Ansvaret for ellokomotivernes kvalitet og pålidelighed ligger hos Siemens. Men som en del af aftalen skal Siemens bruge DSB Vedligehold til dele af serviceeftersynene på lokomotiverne, siger Flemming Jensen.

/ritzau/