Skæve arbejdstider skal give ret til tilskud til privat børnepleje

Forældre med skæve arbejdstider skal kunne få kommunalt tilskud til at ansætte mormor eller babysitter til privat pleje.

Forældre med skæve arbejdstider have ret til at kombinere en deltidsplads i en institution eller dagpleje med et tilskud til privat pasning. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Forældre med skæve arbejdstider skal imødekommes.

Det fremgår af regeringens nye forslag om dagtilbud, som fremlægges torsdag, skriver Jyllands-Posten.

Derfor foreslår regeringen, at forældre, der begge har skæve arbejdstider, får ret til et nyt tilbud..

- Jeg hører fra rigtig mange, at de har svært ved at få skæve arbejdstider passet sammen med åbningstider i daginstitutionen. Undersøgelser viser også, at de fleksible tilbud, vi har, ikke bliver brugt tilstrækkeligt. Derfor skal vi have nogle mere individuelle løsninger, som opfylder moderne familiers behov, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) til DR Nyheder.

Derfor skal alle forældre med skæve arbejdstider have ret til at kombinere en deltidsplads i en institution eller dagpleje med et tilskud til privat pasning.

Politimand og sygeplejerske

I princippet kan tilbuddet henvende sig til politimanden og sygeplejersken, som har to børn i vuggestue og børnehave, og som har svært ved få det til at hænge sammen. De kan lave en kontrakt med for eksempel en mormor eller en babysitter. Kontrakten skal godkendes af kommunen, og når det sker, følger der penge med til ansættelsesforholdet.

Tilbuddet gælder også enlige forsørgere. Det er dog kommunerne, som skal vurdere, hvem der kan have glæde af tilbuddet.

Socialdemokratiets børneordfører, Anne Halsboe-Jørgensen, efterlyser også bedre pasningstilbud, men er skeptisk over for at give tilskud til privat børnepasning.

- Vi ser hellere, at man investerer i kerneydelsen, så daginstitutionerne i højere grad kan dække forældrenes behov, siger hun til Jyllands-Posten.

Forslaget er en del af en række forslag om en modernisering af dagtilbud, som regeringen fremlægger torsdag. Samlet vil de nye tiltag koste 580 millioner kroner.

Ifølge Ritzau vil regeringen også spille ud med et forslag om flere pædagoger. Omkring 100 institutioner, der har flest udsatte børn, skal have flere uddannede pædagoger.

Regeringen vil sætte 45 millioner kroner af i 2018 og 83 millioner kroner årligt fra 2019 og frem. Formålet med pengene er tidligt at forebygge, at børnene senere får sociale og læringsmæssige problemer.

DR Nyheder