Skal vi til valg i foråret? Socialdemokrater slår stilling op til valgkamp

I et nyt jobopslag lover Socialdemokraterne, at en praktikant kan 'følge en valgkamp indefra' og 'hjælpe med at flytte stemmer'. Jobbet løber hen over foråret 2015.

Afslører Socialdemokraterne deres egne valgplaner for foråret 2015 i et nyt stillingsopslag?

- Drømmer du om at følge en valgkamp indefra og være med til at føre den ud i det digitale univers? Så er du måske vores nye praktikant i foråret 2015.

Sådan lyder begyndelsen af en ny jobannonce fra Socialdemokraterne, der dermed kunne tyde på, at det kommende folketingsvalg bliver udskrevet i foråret næste år.

Ansøgningen fortsætter med at understrege, hvor vigtig en rolle praktikanten får i forhold til et kommende valg:

- Vi søger en ambitiøs praktikant, der brænder for politisk kommunikation fra d. 1. februar til den 30. juni 2015. Vi tror på, at den rette kontakt på sociale medier kan flytte stemmer. Det skal du hjælpe med, står der i opslaget.

S: Valgkamp starter længe inden valget

På jobopslaget efter praktikanter, der 'kan flytte stemmer' står webredaktør for Socialdemokraterne Lisbeth Kjær Larsen som kontaktperson.

Hun henviser dog til partisekretær for Socialdemokraterne, Lars Midtiby.

Hvornår i foråret udskriver Socialdemokraterne og dermed regeringen folketingsvalg, som man kan læse af opslaget, at jeres nye praktikant skal være en del af?

- Altså, vi kommer til at have et kampagneforløb, hvor man kommer helt tæt på planlægning af den kommende valgkamp. Men i forhold til valget ved vi kun, at det kommer inden den 15. september.

Men I skriver jo, at praktikanten skal 'følge en valgkamp indefra' og skal 'flytte stemmer'. Det må vel betyde, at der er en valgkamp at føre og stemmer at flytte?

- Vi planlægger en valgkamp, og praktikanten kommer til at være en del af folketingsvalgkampen henover foråret, men det er statsministeren alene, der udskriver valg, siger Lars Midtiby.

Men hvis valget ikke kommer i foråret, hvornår kommer det så?

- Det ved jeg ikke.

Hvis der ikke bliver valg i foråret, oversælger I så ikke praktikantens rolle hos jer en lille smule?

- Det er rigtigt, at der er en intens valgkamp i tre uger op til selve valget. Men selve planlægningen af kampagneakiviteterne starter jo længe før de tre uger. Det tror jeg ikke kommer bag på nogen. Og så har jeg ikke mere at tilføje, siger Lars Midtiby.

Regeringen skal senest udskrive valg inden den 15. september 2015, da det så er fire år siden, at Helle Thorning-Schmidt vandt magten ved folketingsvalget i 2011.