Skarp FN-kritik af dansk flygtningepolitik

FN’s Flygtningehøjkommissariat opfordrer regeringen til at rulle sine udlændingestramninger tilbage.

FN's Flygtningehøjkommissariat frygter, at regeringens udlændingestramninger kan føre til fremmedhad og frygt. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Den danske regerings planlagte stramninger på udlændingeområdet er "dybt bekymrende", og derfor bør Venstre hurtigst muligt droppe dem.

Det er meldingen fra FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), som onsdag aften rettede en skarp kritik af regeringens udlændingepolitik.

UNHCR kritiserer blandt andet stramningerne af reglerne for familiesammenføring og opholdstilladelse samt regeringens planer om at fjerne værdigenstande fra flygtninge, der krydser grænsen.

- Regeringens forslag sigter åbenlyst mod at sende et signal om at gøre det ”mindre attraktivt” for folk at søge asyl i Danmark, og det er en dybt bekymrende reaktion på de humanitære behov, skriver Flygtningehøjkommissariatet på sin hjemmeside.

Kritikken kommer, efter flere flygtningeorganisationer tidligere har kritiseret regeringens flygtningepolitik.

Ifølge UNHCR kan regeringens udlændingestramninger ”føre til frygt, fremmedhad og lignende restriktioner (fra andre lande, red.)”, som vil gøre det sværere for folk på flugt at søge asyl.

- De risikerer at bære til det bål af frygt og fremmedhad, som begrænser frem for at udvide muligheden for, at flygtninge i nød kan søge asyl, står der.

UNHCR understreger, at Danmark historisk set har givet asyl til personer, der har haft brug for beskyttelse. Derfor bør regeringen genoverveje stramningerne og i stedet fokusere på at finde fælles flygtningeløsninger med de andre EU-lande.

Ifølge en pressemand for UNHCR i Danmark og Sverige skal Flygtningehøjkommissariat torsdag morgen drøfte kritikken med den danske regering på et telefonmøde. Det har ikke været muligt at få en opfølgende kommentar.

DR Nyheder prøver at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1096013890449134

Facebook
Twitter