Skat: Grænserundspørge er helt uofficiel

Der var blot tale om "en meget hurtig og enkel forespørgsel", da EU-landenes grænsekontrol blev undersøgt.

Skatteminister Peter Christensen har de seneste dage turneret rundt med resultatet af undersøgelsen, der angiveligt viste, at syv EU-lande skulle have døgnbemandet grænsebevogtning. Skat erkender nu, at den undersøgelsen var "en meget hurtig og enkel forespørgsel".

Skat erkender nu, at der blot var tale om "en meget hurtig og enkel forespørgsel", da ministeriet i sidste måned undersøgte, om de øvrige EU-lande har døgnbemandet grænsekontrol.

Skat understreger desuden, at forespørgslen var helt uofficiel og ikke "på ministerniveau". Det fremgår af en pressemeddelelse.

Minister brugte tal i debat

Skatteminister Peter Christensen (V) har ellers turneret rundt med resultatet af undersøgelsen, der angiveligt viste, at syv EU-lande skulle have døgnbemandet grænsebevogtning.

Men i de seneste dage er det tal svundet kraftigt ind. Tirsdag blev det første af landene strøget af skatteministerens liste, og herefter afviste også Tyskland og Sverige, at de har døgnbemanding ved bommene, sådan som de ellers er blevet taget til indtægt for.

Og torsdag har de resterende lande på listen så afvist overfor Jyllands-Posten at have døgnbemanding.

Skatteminister: Jeg var da overrasket

Det var oprindeligt Folketinget, der bad skatteministeren undersøge, om andre lande har døgnbemanding i stil med den, som den danske regering ønsker at indføre..

Skat spørger efterfølgende EU-landene, om de har "toldsteder ved den indre grænse", der har åbent dagligt 24 timer".

Landene blev altså ikke spurgt om, hvad de tilstedeværende på toldstederne måtte foretage sig, og om der overhovedet er tale om kontrol, understreger Skat.

- Jeg var da overrasket over, at der i første omgang var så mange lande, der svarede ja til spørgsmålet om døgnbemandede grænser, siger skatteminister Peter Christensen.

/ritzau/

Facebook
Twitter