Skat har fjernet medarbejdere fra særlig bandeenhed

Stik imod politikernes planer er 25 medarbejdere er over en årrække blevet fjernet fra Skats særlige bandeenhed.

REUTERS/Kai Pfaffenbach (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Medarbejdere ved Skat er stik imod den politiske intention blevet fjernet fra en særlig rocker- og bandeenhed, der skulle bekæmpe organiseret kriminalitet.

Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder over for DR.

Medarbejderne er blevet fjernet fra enheden i 2013, selv om der var afsat penge til at enheden skulle køre i årene fremefter også.

Der er i alt tale om 25 medarbejdere.

DR henvendte sig til Skat for en måned siden efter at have sammenlignet tal fra 9 års rapporter til Rigspolitiet, hvor tal fra bandenheden indgår.

Her kan man netop se, at Skats medarbejdere i enheden er faldet fra 40 i 2009 til bare 15 i 2016. Skat oplyste ved den lejlighed, at der også i dag sidder medarbejdere i andre afdelinger, der beskæftiger sig med rocker-bandekriminalitet.

Beklager på ordførermøde

Skat har i følge DR Nyheders oplysninger beklaget forløbet. Det skete på et møde med Folketingets retsordførere torsdag formiddag.

Skats bandeenhed er en vigtig del af myndighedernes bekæmpelse af rocker-bandemiljøet og enheden arbejder tæt sammen med politiet.

Hverken Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) eller Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ønsket at stille op til interview.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk