Skat har fjernet medarbejdere fra særlig bandeenhed

Stik imod politikernes planer er 25 medarbejdere er over en årrække blevet fjernet fra Skats særlige bandeenhed.

REUTERS/Kai Pfaffenbach (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Medarbejdere ved Skat er stik imod den politiske intention blevet fjernet fra en særlig rocker- og bandeenhed, der skulle bekæmpe organiseret kriminalitet.

Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder over for DR.

Medarbejderne er blevet fjernet fra enheden i 2013, selv om der var afsat penge til at enheden skulle køre i årene fremefter også.

Der er i alt tale om 25 medarbejdere.

DR henvendte sig til Skat for en måned siden efter at have sammenlignet tal fra 9 års rapporter til Rigspolitiet, hvor tal fra bandenheden indgår.

Her kan man netop se, at Skats medarbejdere i enheden er faldet fra 40 i 2009 til bare 15 i 2016. Skat oplyste ved den lejlighed, at der også i dag sidder medarbejdere i andre afdelinger, der beskæftiger sig med rocker-bandekriminalitet.

Beklager på ordførermøde

Skat har i følge DR Nyheders oplysninger beklaget forløbet. Det skete på et møde med Folketingets retsordførere torsdag formiddag.

Skats bandeenhed er en vigtig del af myndighedernes bekæmpelse af rocker-bandemiljøet og enheden arbejder tæt sammen med politiet.

Hverken Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) eller Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ønsket at stille op til interview.

Facebook
Twitter