Skat nedlægger afdeling efter kritik

Skat lukker afdeling for økonomisk kriminalitet efter voldsom kritik af håndteringen af en lang række skattesager.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er tilfreds med Skats redegørelse og den oprydning, der venter. (Foto: DR © DR)

Skat nedlægger den særlige afdeling for økonomisk kriminalitet i Nordsjælland ovenpå voldsom kritik af håndteringen af flere skattesager. Der oprettes i stedet en særlig kontrolafdeling 1. oktober 2013.

Det er sager om blandt andet fotomodellen Camilla Vest og finansmanden Jesper "Kasi" Nielsen, Skat får kritik for - metoder der af de Konservative er blevet betegnet som "bøllemetoder".

Samtidig går Kammeradvokaten og Skats personalekontor i gang med at undersøge, om der skal ryge hoveder i forbindelse med sagsbehandlingen af flere sager.

Det fremgår af en redegørelse, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) bad Skat udarbejde i april, efter det var kommet frem, at Skat bruge ufine metoder i nogle skattesager.

Minister: Jeg er tilfreds

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger, at han tidligere har slået fast, at han havde en klar forventning om, at Skat ville tage opgaven med redegørelsen alvorlig. Og at Skat også ville tage nogle konsekvenser, hvis tingene ikke var foregået korrekt og få ryddet op.

- Det mener jeg, er sket nu. Og det er jeg meget tilfreds med. Skats direktion har iværksat en række tiltag for at rette op på problemerne, siger skatteministeren i forbindelse med, at redegørelsen om Skat er blevet offentliggjort.

Han understreger, at de kritiske historier om Skats metoder, der har løbet i medierne, ikke gælder alle medarbejdere.

- Der er 7.000 ansatte i Skat, og generelt gøres der et kompetent stykke arbejde, siger han.

Den nye afdeling vil kun være af halv størrelse, men Holger K. Nielsen afviser, at det betyder en nedprioritering af indsatsen mod økonomisk kriminalitet.

Han vil heller ikke gå ind i de enkelte personsager, fordi de involverer personfølsomme oplysninger.

Direktør: Superærgerligt

Redegørelsen er et resultat af undersøgelser af et antal sager, der er blevet dækket massivt i medierne. Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen erkender, at det har været på sin plads.

- Der er et antal kritikpunkter - det synes jeg er superærgerligt, og det retter vi op på.

- Man er altid velkommen til at klage til Skat. Og vi tager enhver klage alvorlig. Er man uenig i, hvad man skal betale i skat, har vi et retssystem, der skal tage stilling til det. Men vi tager alle klager alvorligt - og det er noget, som står meget højt på min dagsorden. Om det så er gamle eller nye klager, så skal de nok blive behandlet, siger Jesper Rønnow Simonsen.

Styrk retssikkerheden

Borger- og retsikkerhedschef i Skat Margrethe Nørgaard har lavet redegørelsen og understreger, at der er behov for at styrke retssikkerheden i processen.

De nuværende regler er dækkende, men der er ikke et tilstrækkeligt overblik over dem. Hun konkluderer også, at det vil kræve et stort ledelsesmæssigt fokus.

/ritzau/DR Nyheder

FacebookTwitter