Skat-undersøgelse: Chefer og ministre holdes ude

Departementschefer og skatteministre bliver ikke undersøgt i undersøgelsen af mulig milliardfusk med udbytte.

Den interne undersøgelse i Skat efter milliardsvindel med udbytteskat kommer ikke til at omfatte departementschefer og ministre. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Der bliver ikke placeret et politisk ansvar, når resultatet af Skats interne revisionsundersøgelse i sagen om den potentielle milliardsvindel med udbytteskat fremlægges om tre uger.

I undersøgelsen vil hverken skiftende skatteministre eller departementschefens rolle i sagen blive belyst, erfarer Berlingske.

Ifølge avisen har Skatteministeriets Interne Revision fået besked på, at det udelukkende er Skats styrelse, der skal granskes, mens ministeriet og dets topfolk slipper for at komme under lup.

Udvalg er oplyst om omfanget

Folketingets Skatteudvalg er blevet oplyst om undersøgelsens omfang i et notat fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

En centralt placeret kilde fortæller til avisen, at Skatteministeriets Interne Revision tager den snævre opgavebeskrivelse meget bogstaveligt.

Hvis der skal placeres et politisk ansvar, vil det derfor muligvis først ske i 2016 i forbindelse med, at Rigsrevision gennemgår sagen.

- Man risikerer at drukne

Først skal statsrevisorerne dog sende en officiel anmodning til Rigsrevisionen, og det står ifølge Berlingske klart, og også den undersøgelse bliver "smal".

Statsrevisorernes formand tør ikke slå fast, at Rigsrevisionen kommer til at undersøge e-mails, kalendere og notater fra topfolk i departementet og ministre.

- Vi skal gerne kunne konstatere, hvilke svigt der har været, og hvilken personkreds der har et ansvar. Men hvis man beder om alt materiale, risikerer man at drukne, siger statsrevisorformand Peder Larsen (SF) til Berlingske.

/ritzau/

Facebook
Twitter