Skats nye it-system bliver 70 millioner kroner dyrere

Skat har store problemer med at færdigudvikle det nye it-rentesystem, der bliver forsinket i over et år.

Skatteminister Karsten Lauritzen har netop fået tilført ekstra knap 44 millioner kroner til det nye it-system (arkivfoto). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Over 70 millioner kroner mere end budgetteret og et års forsinkelse, sådan lyder status for Skats nye it-system, 'ekapital', skriver Ekstra Bladet.

Systemet består af tre dele, hvoraf to er færdigudviklet. Men det tredje, et rentesystem, halter. Systemet skal styre den finansielle sektors indberetning af renteoplysninger.

Skatteministeriet fik sidste år tildelt yderligere 27,4 millioner kroner til systemet, og i sidste uge bad skatteminister Karsten Lauritzen om at få tilført yderligere 43,9 millioner kroner.

De to ekstrabevillinger sender altså en ekstraregning på 71,3 millioner kroner til skatteyderne. De har i forvejen måttet bøde for det kulsejlede it-system EFI.

It-professor Kim Normann Andersen fra Copenhagen Business School påpeger over for avisen, at it-systemet er endnu et eksempel på et stort offentligt it-projekt, der koster mere end lovet og bliver afleveret efter deadline.

It-systemet skulle have været lanceret 10. januar i år, men systemet vil først være klar i april næste år.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra skatteministeren, men i sidste uge skrev Karsten Lauritzen til Folketingets Finansudvalg, at den 'betydelige budgetudvidelse' var 'yderst beklagelig'.

/ritzau/