Skattelettelser i bunden bliver Lars Løkkes nye mærkesag

Topskatten er ikke længere nogen udfordring, lyder udmeldingen fra Lars Løkke Rasmussen (V).

Skattelettelser i toppen er ikke længere hovedfokus for Lars Løkke Rasmussen, siger han til Berlingske. (Foto: Keld Navntoft /Scanpix)

Venstre har i årtier været modstander af den høje marginalskat, men beskatningen af landets rigeste interesserer ikke længere partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, i samme grad.

Han vil hellere fokusere på skatten for de laveste på lønstigen, skriver Berlingske søndag.

- Problemerne er dernede, hvor den økonomiske gevinst ved at tage et forefaldende arbejde er alt for lille, fordi balancen mellem de folk, der er på arbejdsmarkedet, og de folk, som står udenfor, simpelthen er tippet, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende søndag.

Topskatten ligger i dag på 56,2 procent på den sidst tjente krone. Det er en hel del lavere, end da marginalskatten toppede med 73,2 procent i 1985.

Konservative er dybt bekymrede

Men selvom topskatten er faldet, anser den konservative formand, Lars Barfoed, stadig topskattelettelser for en mærkesag. Han kalder Lars Løkke Rasmussens udmelding dybt bekymrende for en eventuel kommende borgerlig regering.

- Meningen med en borgerlig regering er vel at føre borgerlig politik, men det bliver da stærkt begrænset, hvis en borgerlig politiker hellere vil føre socialdemokratisk politik, siger Lars Barfoed til Berlingske.

Den konservative formand har i samme søndagsudgave af Berlingske et debatindlæg med overskriften Vi skal have skattelettelser - også i toppen.

Skuffelsen over Lars Løkke Rasmussens kursændring er også til at føle hos Liberal Alliance, hvor Anders Samuelsen tvivler på, om der er noget liberalt tilbage i Venstre.

Mens der er kritik fra de andre borgerlige partier, glæder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen-Dahl, sig over de nye toner fra Venstre.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk