Skatteminister: Fedtskat skal give mening

Kritik af grundlagt for regeringens beslutning om at beskatte fedt får ikke skatteministeren til at opgive tanken. Men beskatningen skal give mening, lover han.

Skatteminister Troels Lund Poulsen siger, at han vil styrke folkesundheden og derfor er en fedtskat nødvendig. (© P4 Midt og Vest)

Trods kritik af forudsætningerne for regeringens bebudede forslag om skat på mættet fedt holder skatteminister Troels Lund Poulsen fast i, at beskatningen er nødvendig for folkesundhedens skyld.

Der er ellers blevet sat spørgsmålstegn ved grundlaget for regeringens beslutning om at indføre et fedtskat.

Ifølge nyhedsmagasinet Ingeniøren bygger regeringen sine tanke på en ti år gammel rapport.

Forslag ikke fremlagt endnu

Skatteministeren ser det ikke umiddelbart som et problem.

- Først og fremmest har vi jo ikke fremlagt et lovforslag, der forklarer, hvordan vi vil beskatte mættet fedt. Det sidder jeg nu og arbejder med, jeg er lige tiltrådt som skatteministers, siger Troels Lund Poulsen

Ernæringsprofessor Arne Astrup siger, at ny forskning har vist, at fødevarer som ost og mørk chokolade, der indholder mættet fedt, alligevel ikke er så usunde, som tidligere antaget.

Lobbyvirksomhed

Til det siger Troels Lund Poulsen:

- Jeg vil gerne slå hul i den myte, som Arne Astrup nu underholder med at mættet fedt nu efterhånden skulle være blevet sundt. Mættet findes jo blandt andet i chips og kager. Jeg tror at alle udmærket ved, at det er jo ikke sundt.

Ministeren tilføjer, at der er kraftig lobbyvirksomheds igang fra firmaer, som ikke ønsker en fedtskat.

- Der vil jeg bare sige, at vi laver jo ikke en skat på mættet fedt, som ikke giver mening. Det vil jeg sige helt klart, den skal give mening i forhold til folkesundheden og det kan jeg love den vil, siger Trols Lund Poulsen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328383ea11f9d0c6c2a7ab5