Skatteminister hilser Rigsrevisionens undersøgelse af Skat velkommen

Karsten Lauritzen (V) vil ’hilse det velkomment’, hvis Rigsrevisionen vil se nærmere på Skats egen kontrol efter milliardsvindel.

Skatteminister Karsten Lauritzen vil om fire uger have en rapport om, hvorfor statskassen blev lænset for 6, 2 milliarder. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Siden tirsdag, hvor det kom frem, at udenlandske selskaber tilsyneladende har snydt Skat for 6,2 milliarder kroner, har mange spurgt sig selv: Hvordan kunne det ske?

Dét spørgsmål stiller Rigsrevisionen nu også – og det glæder skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Rigsrevisionen er i gang med en undersøgelse af området, og jeg vil hilse det velkomment, hvis de ønsker at se nærmere på, om Skats kontrol på området har været tilstrækkelig. Jeg mener fortsat, at undersøgelsen skal være færdig inden fire uger, skriver skatteministeren i en kommentar til DR Nyheder.

Svindel for seks nye kampfly

De 6,2 milliarder, som svindlerne har franarret statskassen, havde for eksempel været nok til at finansiere seks nye kampfly.

Svindlen er ifølge Skat sket ved, at et netværk af udenlandske firmaer har fået udbetalt store summer i skatterefusion for skat, de påstod at have betalt i forbindelse med aktiehandel.

Det er foregået på denne måde:

- Når danske selskaber udbetaler udbytte af aktier, tilbageholdes 27 procent i udbytteskat.

- Udenlandske aktionærer kan få hele eller dele af den udbytteskat refunderet.

- De udenlandske svindlere har bedt Skat om at få udbetalt refusion for udbytte af aktier, som de slet ikke ejede – og har altså fået det.

Der skal placeres et ansvar

Skats egne undersøgere i Intern Revision er også i gang med at undersøge sagen, som Bagmandspolitiet også efterforsker

Skatteministeren ser gerne, at man ved undersøgelserne af sagen finder ud af, hvem der bærer ansvaret for, at de mange milliarder er fosset ud af statskassen.

- Jeg er helt enig i, at der skal placeres et ansvar, hvis undersøgelsen viser, at der er grundlag for det. Og hvis undersøgelsen ikke er tilstrækkelig, så vil jeg ikke udelukke, at der kan være behov for at igangsætte yderligere undersøgelser, skriver Karsten Lauritzen.

Skat mener, at svindlen har stået på siden 2012. Det drejer sig i alt om mere end 2.100 tilfælde, hvor udenlandske selskaber har fået penge uberettiget udbetalt af Skat.

Facebook
Twitter