Skattesagskommission sætter dato på afhøringer af eks-ministre

Både Troels Lund Poulsen og Peter Christensen skal i Skattesagskommissionens vidneskranke i slutningen af oktober.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) skal i vidneskranken i Skattesagskommissionen den 23.oktober 2012. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Lige nu bliver der læst på livet løs i Skattesagskommissionen, efter de tre første vidner blev afhørt i sidste uge.

Kommissionen skal grave sig gennem 3400 dokumenter i sagen, der er fyldt med beskyldninger om magtmisbrug og lækage af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mands skattepapirer.

Nu sætter kommissionen så dato på de kommende afhøringer, hvor blandt andet to eks-ministre skal vidne.

Tirsdag den 23.oktober 2012 skal både tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og tidligere skatteminister Peter Christensen (V) vidne i Skattesagskommissionen.

Inden da, torsdag den 11.oktober, fortsætter afhøringen af Troels Lund Poulsens daværende spindoktor Peter Arnfeldt, som også blev afhørt i sidste uge.

Tre har vidnet indtil videre

Skattesagskommissionen blev nedsat i december 2011 af justitsminister Morten Bødskov, og kommissionen har fået to år til at undersøge, om der fra politisk side blev forsøgt at ændre i afgørelsen i statsministerparrets skattesag, som medierne begyndte at omtale i sommeren 2010.

Det skal også undersøges, hvordan private og fortrolige skatteoplysninger endte i B.T. blot en uge før folketingsvalget i september 2011.

Skattesagskommissionen tog hul på deres arbejde i marts 2012, og først i sidste uge blev noget af kommissionens arbejde åbnet for offentligheden.

I lokaler lånt af retten i Lyngby vidnede journalist på Ekstra Bladet, Jan Kjærgaard, avisens chefredaktør Poul Madsen og tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.

De tre blev afhørt om, hvor vidt Peter Arnfeldt havde tilbudt Ekstra Bladet fortrolige skatteoplysninger.

Et resume af de tre første afhøringer kan ses her og her

En liste med alle 43 vidner i Skattesagskommissionen kan ses her