Skipper efter nye forhandlinger: Østergaard kommer med uspiselige krav

'Vi står i en tilspidset situation,' siger Pernille Skipper (EL) efter forhandlinger.

Enhedslistens Pernille Skipper hastede for kort tid siden ud fra et uofficielt forhandlingsmøde med den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, på sidstnævntes kontor på Christiansborg.

- Jeg håber, det går fremad. Man bliver nødt til at blive ved med at kæmpe for det. Vi står i en tilspidset situation, og vi rammer noget, der er en nerve.

Her gentager hun over for de ventende journalister, at Enhedslisten stadig skal have en garanti for, at der ikke bliver gennemført ulighedsskabende arbejdsudbudsreformer, hvis Enhedslisten skal gøre Mette Frederiksen til statsminister.

- Vi har ikke lagt noget på bordet, som vi troede kunne genere andre, eller som vi vidste, andre ikke kunne leve med. Det er et spørgsmål om at finde en retning, vi alle kan se os selv i.

- Og så har vi – i al vores fleksibilitet – en grænse. Og vi skal være sikre på, at den nye retning også gælder den økonomiske politik.

Har Morten Østergaard lagt noget på bordet, han burde kunne regne ud, at I ikke kunne acceptere?

- Ja, det må man sige, siger Pernille Skipper, inden hun skynder sig væk fra journalisterne.

Der er lige nu ikke indkaldt til officielle forhandlingsmøder, men der foregår såkaldte 'hulemøder' på Christiansborg. Og her lykkedes det altså de ventende journalister at få Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, i tale på vej ud fra S-formand Mette Frederiksens kontor.

Østergaard: Det er ikke godt nok

Hun er blevet afløst af SF’s Pia Olsen Dyhr, der også kortvarigt har forhandlet med Mette Frederiksen her til eftermiddag. Pia Olsen Dyhr fortæller efterfølgende, at det lysner i forhandlingerne, men at der fortsat er knaster, der skal på plads.

Mette Frederiksen selv hastede ud af lokalet og havde ingen kommentarer til forhandlingerne.

I formiddag lykkedes det også at fange Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard, da han mødtes med den radikale folketingsgruppe til gruppemøde.

Er du i tvivl, om det her projekt kan føre til en ny regering?

- Så længe der ikke er en aftale, er der selvfølgelig tvivl.

Hvad gør du, hvis Mette F. smider det forståelsespapir, I arbejder på nu, på bordet og siger: ”Take it or leave it”?

- Jamen, når jeg ikke har lavet aftalen, så er det fordi, at det, der ligger på bordet, ikke er godt nok.

Så du er klar til at udtrykke mistillid?

- Præmissen for vores opbakning er jo, at vi laver en aftale, lyder det fra Morten Østergaard.

Det vides lige nu ikke, hvad planen er for forhandlingerne resten af dagen, men der foregår altså møder mellem Mette Frederiksen og partilederne i rød blok.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter