Skoler med mange tosprogede elever forgyldes

Børne- og undervisningsministeren giver 42 millioner kroner til 14 skoler med mange tosprogede elever.

Skoler med mange børn med mange tosprogede elever har brug for en ekstra økonomisk håndsrækning til at kunne løfte den meget vigtige opgave, de har, siger børne- og undervisningsministeren. (© Colourbox)

Cirka en million om året i tre år.

Det får 14 skoler i Danmark i regeringens finanslovsforslag. Pengene gives som del af et udviklingsarbejde, hvor skolerne skal sikre, at eleverne lærer mere.

De 14 skoler har alle over 40 procent tosprogede elever og har store udfordringer med at løfte disse tosprogede elever.

Det skriver Politiken lørdag.

- Det er utrolig vigtigt at styrke integrationsindsatsen. Skoler med mange børn med anden etnisk baggrund end dansk har brug for en ekstra økonomisk håndsrækning til at kunne løfte den meget vigtige opgave, de har, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til avisen.

Erfaringer skal gives videre

Repræsentanter for skoler, kommuner, elever og forældre skal nu i samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisning og eksperter på området beslutte, hvordan pengene skal bruges. Erfaringerne fra udviklingsarbejdet bliver samlet, så andre skoler og kommuner kan få glæde af resultaterne.Lykkelig skolePå Rådmandsgades Skole i København falder pengene på et tørt sted:

- Mit hoved er fuld af ideer. Jeg har lige været nødt til at slå klasser sammen i fjerde klasse for at få økonomien til hænge sammen. Der kan vi måske nu give flere timer og få to lærere i flere af timerne, siger Rådmandsgades Skoles leder Lise Egholm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk