Skulle have afløst Bertel Haarder: Jeg er drønærgerlig

Morten Dahlin (V) bedyrer dog, at han nok skal komme i Folketinget på et tidspunkt.

Morten Dahlin (V) kommer alligevel ikke i Folketinget, efter at Bertel Haarder har afslået at blive ny generalkonsul i Flensborg. - Jeg forstår og respekterer Bertels beslutning, siger han. (Foto: Pressebillede)

Det er ikke kun Bertel Haarders drøm, der er blevet knust i dag, efter at Venstre-politikeren officielt har afslået at blive ny generalkonsul i Flensborg.

For den udmeldining betyder, at Bertel Haarder bliver i Folketinget frem til næste valg, mens hans suppleant Morten Dahlin må blive ude i kulden.

- Jeg er selvfølgelig drønærgerlig, for jeg har set frem til at komme i Folketinget, men jeg forstår og respekterer Bertels beslutning, siger Morten Dahlin (V) til DR Nyheder.

Bertel Haarder har ikke ønsket at stille op til et interview med DR Nyheder, men siger i en skriftlig kommentar til Ritzau:

- Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet. Jeg er opvokset i Grænselandet. Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på.

Dahlin: Skal mere til at slå mig ud

Morten Dahlin er dog på ingen måde bitter over, at han ikke kommer til at overtage Haarders stol i Folketinget til september næste år.

- Jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde som byrådsmedlem (i Greve, red) og som folketingskandidat for Venstre. Når vi står ved valgurnerne næste gang, så står jeg også på stemmesedlerne. I Folketinget skal jeg nok komme. Der skal mere til at slå mig ud, siger Morten Dahlin og fortsætter:

- Jeg kan faktisk komme i Folketinget allerede den 1. januar 2018, hvor Jacob Jensen stiller op som regionsrådsformand i Sjælland. Jeg er overbevist om, at han vinder det valg, og at jeg så overtager hans plads, siger Morten Dahlin.

- Hvornår har du fået besked, om at du ikke kommer i Folketinget alligevel?

- Det fik jeg at vide tidligere i dag, så jeg kendte godt til beslutningen, da den blev officiel.

- Hvem har overbragt dig beskeden?

- Det er mellem mig og den person, der gav mig beskeden, siger Morten Dahlin.

Den tidligere kulturministers beslutning kommer efter, at der i grænselandet har været en heftig kritik af udnævnelsen af ham som ny generalkonsul. Samtidig har den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen, fortalt, at det ikke var hans beslutning af stoppe efter 18 år på posten, og siger til Ritzau i dag, at han gerne vil have beholdt jobbet, men at han ikke har nogen kommentar til forløbet.

Posten som generalkonsul i Flensborg skal besættes fra 1. september 2017. Regeringen sætter gang i processen med at finde en ny generalkonsul først i det nye år.