Småøer vil have mere ud af millionpulje

De små øer er utilfredse med, at de større øer har fået størst tilskud til færgebilletter.

Færgebilletterne til flere øer er blevet billigere, og det har mange øer nydt godt af. Nu mener de mindste øer, at de større øer får for stor en del af milliontilskuddet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sammenslutningen af Danske Småøer har bedt politikerne på Christiansborg om en større del af et milliontilskud til færgebilletter, og det bliver på Læsø og Fanø opfattet som et bagholdsangreb.

- I stedet for at rette henvendelse til os, så vi i fællesskab kunne forsøge at få flere penge til området, har de lavet et oplæg, hvor der skal tages penge fra os andre, siger Fanøs borgmester, Erik Nørreby.

Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen (V), mener, at de små øer bryder det samarbejde, der indtil nu har sikret statspenge til at sænke færgetaksterne.

- Det er virkelig skuffende. Og jeg forstår slet ikke, hvor de vil hen, siger han.

Selvom Fanø og Læsø af mange danskere sikkert opfattes som små øer, så er de i denne sammenhæng blandt de større. De er nemlig selvstændige kommuner som Samsø.

Det, der kaldes småøer - som for eksempel Omø, Orø og Strynø - hører ind under andre kommuner.

Dorthe Winther, der er formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, siger, det ikke har været hensigten at gå bag om ryggen på nogen. Men sammenslutningen mener, at pengene fordeles skævt.

/ritzau/