Socialarbejdere skal stoppe bandekonflikt

Oppositionen ønsker 140 flere socialarbejdere i København til at bekæmpe den væbnede bandekonflikt. Der skal også fokuseres på forebyggelse, lyder det.

For hver ekstra politibetjent, der sættes ind for at bekæmpe den væbnede bandekonflikt i København, bør der følge en socialarbejder.

Sådan lyder oppositionens seneste bud på en løsning af det blodige bandeopgør i København, der har fokus på forebyggelse og fremtid.

- Problemerne her og nu kan løses med mere politi, men de unge vi skal nå om tre, fem eller 10 år, skal synes, det er sjovt at gå i skole og have meningsfulde fritidsjob, og det er en social opgave, siger Københavns socialborgmester Mikkel Warming (EL) til Information.

Socialpolitik er bedst

Enhedslisten står bag udspillet, 1:1 Planen, der vil sende 140 ekstra socialarbejdere på gaden for at gøre en forebyggende indsats for byens udsatte unge. Og planen har fuld opbakning fra SF, De Radikale og Socialdemokraterne.

Partierne er enige om, at politiet skal løse de akutte problemer med skydegale kriminelle, men på sigt skal der andet til, mener SF's formand Villy Søvndal.

- Alle ved, at det bedste middel mod kriminalitet er socialpolitik. Vi får i øjeblikket en ubehagelig anskuelighedsundervisning i, at hvis man ikke udfører det forebyggende arbejde, så spiller den hårde vej fallit, mener Søvndal ifølge Information.

Landbruget betaler

Han vil ikke lægge sig fast på, om forholdet absolut skal være 1:1, det vigtige er, at der igen kommer fokus på forebyggelse.

Ifølge Enhedslisten koster 140 ekstra socialarbejdere omkring 50 millioner kroner. De penge vil partiet tage fra den kompensationsordning, der tilfalder landbruget, hver gang EU's landbrugsstøtte stiger mindre end forventet - sidste gang blev landbruget kompenseret med 150 millioner kroner. Hele oppositionen ønsker ordningen afskaffet.

EL: Straf virker ikke

Mens oppositionen er enige om 1:1 Planen, deler regeringens nye bandepakke vandene. Umiddelbart er Socialdemokraterne og SF positive over for udspillet. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen derimod tager afstand fra de nye stramninger.

- Nu har regeringen i otte år sagt straf, straf og straf. Der er nok mere presse at hente i det, men vi kan jo se på Nørrebro, at det ikke virker, siger hun til Information.

Hun stemmer dog for en øget politiindsats.

FacebookTwitter