Socialdemokrater på stribe tager skarp afstand fra anonym sladderbog

Ny bog om Socialdemokraterne bag facaden får stribevis af folketingsmedlemmer til at afvise identiteten som den anonyme forfatter.

Benny Engelbrecht, der er erhvervsordfører for Socialdemokraterne, mener, at den anonyme forfatter bag "Den hemmelige socialdemokrat" bør stå frem med navn, hvis han elle hende har noget relevant at sige.

Køen af socialdemokratiske folketingsmedlemmer, som afviser at stå bag bogen "Den hemmelige socialdemokrat", kan efterhånden nå fra partiets gruppeværelse og helt ud af Christiansborg.

- Det kan jeg sige nej til. Jeg står altid frem med navns nævnelse, det er der hundredvis af eksempler på, siger Bjarne Laustsen, der ikke har noget ordførerskab for partiet lige nu.

Også Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht afviser.

- Dagens aviser bruger spalteplads på en kommende bogudgivelse af en anonym forfatter - jeg har selv udgivet to bøger, og jeg er stolt over at mit navn står på titelbladet af dem begge, skriver erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) på Facebook og tilføjer:

- Hvis man har noget relevant at sige, må man også kunne stå ved det - sådan har jeg det i alt fald.

De to nyslåede ministre Mogens Jensen og Magnus Heunicke har begge gennem deres rådgivere afvist, at de skulle stå bag bogen.

Det er heller ikke mig

Bogen, der er på hylderne i dag, lover et indblik helt ind i det socialdemokratiske maskinrum.

Det får altså stribevis af folketingsmedlemmer til allerede før bogens udgivelse at afvise identiteten som anonym forfatter.

- Flere spørger, om det er mig, der er den hemmelige socialdemokrat. Det er det ikke. Jeg ved slet ikke, hvad der står i den. Jeg køber bogen i morgen, så må jeg se, hvad den byder på, skriver også trafikordfører Rasmus Prehn (S) på Facebook og tilføjer:

- Jeg lægger altid navn til min kritik. Og det har jeg også taget mine tæsk for. Jeg udgav i efteråret en bog Frihed til Fællesskab med fokus på den politiske debat. Det er min mission.

Forfatter er en tøsedreng

Også partiets politiske ordfører har travlt med at tilkendegive, at hun altså ikke har meget til overs for det ifølge forlaget delvist fiktive værk.

- Jeg har ikke læst bogen, men jeg forstår, at den anonyme forfatter selv skriver, at bogen er fiktion. De få uddrag, jeg har fået gengivet, kan jeg kun beskrive som fri fantasi, skriver Maja Panduro (S) i en sms til DR Nyheder.

- Jeg stiller altid gerne op og forsvarer vores partis politiske valg, men jeg anmelder ikke skønlitteratur - slet ikke, når det er skrevet af en tøsedreng (eller -pige), der ikke tør stå offentligt frem.

Gruppeformand Henrik Dam Kristensen mener, at bogens forfatter er fej.

- Jeg synes, man skal stå ved sine synspuntkter, og jeg kan simpelthen ikke tage en person, som er anonym på den måde, alvorlig. Det siger overhovedet ikke noget om klimaet i Socialdemokratiet - det siger noget om en enkelt person, som er anonym, siger Henrik Dam Kristensen.