Socialdemokraterne lancerer ny indvandrerkampagne

- Kommer du til Danmark, skal du arbejde, lyder det fra Socialdemokratiet i en ny kampagne, der starter søndag.

Indvandrere skal i job, og asylreglerne skal strammes, mener Socialdemokraterne i ny kampagne. (© Colourbox.com)

Stramme asylregler og flere krav til indvandrere.

Det er meldingen i en ny kampagne fra Socialdemokraterne, som også sætter fokus på, at kommer du til Danmark, skal du arbejde.

Kampagnen, der rammer et af den kommende valgkamps måske hedeste emner, skydes i gang hen over weekenden med plakater og annoncer.

Strammere end tidligere regering

- Det er det, vi står for. Og det er den politik, som denne regering har ført, siger politisk ordfører Maja Panduro (S) til Ritzau.

- Vi har strammet kravene til at kunne få asyl i Danmark. Det er første gang i 12 år, at en dansk regering har gjort det.

Grunden til, at regeringen har strammet asylreglerne, skyldes ifølge Maja Panduro, at der lige nu er flere flygtninge i verden, end der har været siden 2. verdenskrig. Og det er noget, der også skal kunne håndteres i Danmark, siger hun.

- Samtidig skal vi behandle de mennesker, der kommer hertil, på en ordentlig og rimelig måde. Men dertil hører også, at vi stiller krav til hinanden, og at vi er ærlige omkring, hvilke forventninger der er til folk, som kommer til Danmark, siger Maja Panduro.

Folk skal i arbejde

Den nye kampagne lægger sig i kølvandet på det integrationsudspil, som regeringen præsenterede i onsdags.

Udspillet Alle skal bidrage har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

- Det handler om, hvordan vi kan sikre, at flere end i dag kommer i arbejde, siger Maja Panduro om udspillet:

- Og hvis man ikke kan få et rigtigt arbejde - som selvfølgelig er førsteprioriteten - skal man i stedet arbejde for sine ydelser.

- Heldigvis er der rigtig mange indvandrere, som er i job. Men der er stadig også for mange, som selv efter mange år i Danmark ikke forsørger sig selv. Det vil vi lave om på.

Valget skal senest afholdes 15. september.

/ritzau/

Facebook
Twitter