Socialdemokratiet: Anklaget DSU-formand kan godt være medlem hos os

Ungdomspartiet har håndteret krænkelsessag på 'en ordentlig måde', mener moderpartiet.

Socialdemokratiets gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen, fortæller, at DSU selv har håndteret krænkelsessag mod eksformand. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Selv om Socialdemokratiet gennem længere tid har vidst, at den tidligere formand i deres ungdomsparti Lasse Quvang Rasmussen i november 2017 måtte forlade sin post efter anklager om krænkelser mod fem kvinder, så er det ikke noget problem, at han stadig er aktiv i moderpartiet.

Det fortæller Henrik Dam Kristensen (S), medlem af Folketinget og gruppesekretær for den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- Han er medlem af Socialdemokratiet og er aktiv, og det skal han selvfølgelig have lov til. Det, der er sket, er selvfølgelig ikke i orden, og der er taget konsekvenser af det, siger Henrik Dam Kristensen om den tidligere DSU-formand, der stadig er aktiv i en københavnsk lokalforening

Det var Lasse Quvang Rasmussen, der selv gik til tasterne på Facebook i aftes og fortalte, at han havde løjet om, hvorfor han pludselig stoppede som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) for knap halvandet år siden.

I november 2017 lød begrundelsen, at han var udmattet og stresset. Men det var dog langt fra hele sandheden.

Fem kvindelige medlemmer af ungdomspartiet havde nemlig gået til hovedbestyrelsen og fortalt, hvordan de havde følt sig krænket af deres formand.

- Det gør mig ondt, og det var aldrig min mening. Jeg havde ikke været mit personlige ansvar og mit formandsansvar bevidst, og derfor stoppede jeg som formand for DSU, skrev Lasse Quvang Rasmussen om den mørklagte sag, efter at DR Nyheder i flere dage forgæves har forsøgt at få DSU til at kommentere.

S: DSU har håndteret sagen selv

Hos Socialdemokratiet tager gruppesekretær Henrik Dam Kristensen afstand fra den tidligere DSU-formands handlinger.

- Unge kvinder skal ikke krænkes overhovedet, og derfor synes jeg, at det er en beklagelig sag, siger han.

Hvad tænker du om, at der er gået næsten halvandet år, før den her sag kom frem i lyset?

- Det har først og fremmest været noget, som de krænkede kvinder har været optaget af ikke skulle ud i det offentlige rum, siger gruppesekretæren.

- Jeg synes, at DSU har taget fat om sagen, og det har også haft den konsekvens, at den pågældende unge mand ikke længere er forbundsformand for DSU.

Har I i moderpartiet været orienteret om sagen?

- Jeg kan forstå, at Socialdemokratiet er blevet kontaktet, men det er først og fremmest DSU, der har håndteret sagen. Jeg går ud fra, at der er blevet givet råd og vejledning undervejs, men det er DSU, som på en ordentlig måde har håndteret denne her sag, siger Henrik Dam Kristensen.

Fem kvinder har fortalt, at de er blevet krænket af deres formand. Hvad siger det om kulturen i jeres ungdomsparti?

- Jeg tror, at man skal passe på med at kalde noget en kultur. Der er en sag, som bestemt ikke skulle have været der. Kvinder skal slet ikke føle sig krænket og slet ikke unge kvinder, men man skal passe på med at kalde det et udtryk for en kultur i en organisation, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk