Socialdemokratisk top: Jan Johansen må mene hvad han vil

Det får ingen konsekvenser for boligordfører Jan Johansen, at han i morgen vil stemme imod sit eget parti, siger gruppeformanden.

Gruppeformand Leif Lahn Jensen (S) siger, det ikke får konsekvenser for Jan Johansen, at han stemmer mod partiets linje. (© DR)

- Det overrasker mig jo ikke, at det er Jan Johansen, der har den holdning.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, efter partiets boligordfører, Jan Johansen, tidligere i dag bebudede, han stemmer imod partiet linje på dagpengeområdet ved en afstemning i folketingssalen tirsdag.

Enhedslisten har stillet beslutningsforslag om at halvere genoptjeningsperioden til dagpenge fra 12 til 6 måneder. Et forslag som både SF og nu også Jan Johansen støtter.

Det får umiddelbart ingen konsekvenser for boligordføreren, siger gruppeformand Leif Lahn Jensen til DR Nyheder.

- Jan (Johansen, red.) må mene det, han vil.

Får ikke konsekvenser

Det er tidligere set at folketingsmedlemmer, der trodser partiets holdning, er blevet banket på plads efterfølgende af ledelsen i partiet. Det skal Jan Johansen dog ikke frygte.

- Nu er vi jo et åbent og bredt parti, og folketingsmedlemmerne må selvfølgelig have de holdninger, som de nu har, så det får ingen konsekvenser, siger Leif Lahn Jensen.

Ifølge DR Nyheders oplysninger vil Jan Johansen være den eneste socialdemokrat, de i morgen stemmer ja til beslutningsforslaget om at halvere genoptjeningsperioden.

Gruppeformand forventer ikke andre ja-stemmer

Gruppeformand Leif Lahn Jensen forventer heller ikke, at andre socialdemokrater får kriblende fingre under afstemningen.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at resten af gruppen mener, det her er den rigtige linje.

Er du bekymret for, at det her balladen til at bryde ud i Jeres bagland igen. Det har jo været en sag, som har været svær for Jer, nærmest siden I kom til magten?

- Nej, det er jeg ikke bekymret for. Folk ved godt, hvad vi mener. Folk har også hørt statsministeren på kongressen sige, at den her dagpengereform skal laves om, slutter Leif Lahn Jensen.

Facebook
Twitter