Socialdemokratisk toppolitiker: Afkriminaliser og lad staten stå for hashhandlen

Henrik Sass Larsen (S) vil legalisere hash og afkriminalisere hårde stoffer, fremgår det af ny debatbog.

Nutolerancen overfor narkotika har ifølge Henrik Sass Larsen (S) været en total fiasko. Han foreslår i stedet at lade staten stå for salget af hash. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Formanden for den socialdemokratiske folketingsgruppe, Henrik Sass Larsen (S), foreslår at afkriminalisere hash og brugen af hårde stoffer i en ny debatbog. Det skriver Information.

Ifølge avisen kalder Henrik Sass Larsen de sidste 50 års indsats mod hash og hårde stoffer for en komplet fiasko.

- Alt, hvad vi har gjort de seneste 50 år, har været nytteløst.

- Der er ikke færre, der bruger eller misbruger stoffer. Ethvert skolebarn ved, hvor man kan købe hash. Det har ikke nyttet andet end, at vi har sendt en masse folk i fængsel, og mængden af ressourcer, samfundet bruger på at bekæmpe det, er eksploderet, siger Henrik Sass Larsen til Information.

Han foreslår, at hashsalg skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes.

Han medgiver, at det sandsynligvis vil give en stigning i forbruget, men mener, at forslaget vil give markante besparelser i den politiindsats, der nu foregår mod hashsalget og brugere af hårde stoffer.

De penge kan så bruges til at øge oplysning og behandling.

Udmeldingen er ganske i strid med Socialdemokratiets politiske linje. Under den seneste socialdemokratiske regering blev Københavns Kommunes anmodning om at give hashen fri afvist.

Og ifølge Information sagde partiets retsordfører, Trine Bramsen, i 2014, at hun mener, at det vi være forkert af afkriminalisere hash.

- Det her er et spørgsmål, der deler folk på tværs af partiskel. Trine lægger sig et andet sted end mig. Jeg er ikke sikker på, at det nogensinde vil lykkes mig at overbevise hende, siger Henrik Sass Larsen til Information.

/ritzau/

Facebook
Twitter