Socialminister fortier post i Cepos

I fem år var Benedikte Kier med i den liberale tænketank Cepos' ledens organ. Det fremgår ikke af hendes cv. Hun afviser, at have forsøgt at skjule tilknytningen.

Den nye socialdeminister har gennem fem år været med i den liberale tænketank Cepos' ledende organ. (© DR)

En af regeringens nye ministre, socialminister Benedikte Kiær fra de konservative, sad indtil for nylig også i toppen af den liberale tænketank Cepos.

Benedikte Kiær var med i toppen af Cepos sammen med en række fremtrædende liberale ledere og erhvervsfolk. Tænketankens direktør, Martin Ågerup, udgav for et par år siden bogen "Den retfærdige ulighed".

Cepos' højeste myndighed

Hvis man læser Benedikte Kiærs cv på Statsministeriets hjemmeside, står der intet om Cepos. Men indtil for nylig sad Benedikte Kiær i Centerrådet, der er Cepos' højeste myndighed, hvor hun var med siden 2005.

Cepos siger i dag til DR nyheder, at Benedikte Kiær nu ikke længere sidder i Centerrådet. Det har man bare glemt at fortælle ministeren.

- Hun bliver nødt til at finde ud af, om hun er med på regeringsholdet eller med på Cepos-holdet. Det valg må hun tage, siger politisk kommentator Rasmus Jönsson.

Større uligehed

Han mener, at det er svært at sidde i Cepos' ledende organ og så ikke arbejde ud fra de principper, der er i Cepos - bl.a. at man går ind for større ulighed for at skabe større dynamik i samfundet

Socialdemokratiets socialordfører Mette Frederiksen undrer sig over, at den nye socialminister ikke åbent står frem og siger: "Jeg sidder i den højeste myndighed hos Cepos. Jeg står bag de her meget, meget højreorienterede synspunkter".

Benedikte Kiær siger til DR Nyheder, at der er mange ting, som hun ikke har nævnt på sit cv, blandt dem er medlemskabet af Cepos.

Diskuterede politik

Ministeren nævner i sit cv, at hun i 1990'erne var køkkenleder i Tivoli. Men hun har ikke vurderet, at det var særlig interessant, at hun har siddet i Cepos' Centerråd i fem år.

- Jeg har siddet der, for det var et sted, hvor vi diskuterede politik. Det er ikke noget jeg skjuler, og det er heller ikke noget, jeg har tænkt over, at det var meget vigtigt.

Benedikte Kier siger, at hun ikke er enig med Martin Ågerup, som har givet udtryk for, at man skal afskaffe de fleste sociale ydelser.

- Jeg mener ikke, at øget ulighed giver mere dynamik i samfundet, siger socialministeren.