Socialministeren: Vagtplaner er ikke vigtigere end de ældre

Ingen ældre mennesker må sidde med bleer, der skulle have været skiftet, siger socialministeren

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) vil ikke afsløre, hvad regeringen vil gøre for de ældre på denne side af finansloven. (© DR)

Kvaliteten af ældreomsorgen er ikke i orden, mener socialminister Annette Vilhelmsen (SF), efter det er kommet frem, at mange ældre sidder for længe med den samme ble.

- Der er selvfølgelig ikke nogen ældre, der skal sidde med en ble, fordi man skal have en vagtplan, der skal gå op ude på et plejehjem, siger Annette Vilhelmsen til DR Nyheder.

I de igangværende finanslovsforhandlingerne med Enhedslisten får regeringen med ministerens ord 'virkelig sat ældreomsorgen på dagordenen'.

Præcis hvordan regeringen her og nu vil forbedre de ældres vilkår, vil Annette Vilhelmsen imidlertid ikke kommentere, før en finanslovsaftale er i hus.

- Men det er jo fuldstændig tydeligt for enhver, at de ældre, som har behov for pleje, skal have den pleje, de har brug for på en etisk, ansvarlig måde. Og så skal man på det enkelte plejehjem tage det her ganske alvorligt, siger Annette Vilhelmsen.

EL: Uanstændigt

Enhedslisten har efterlyst minimumsrettigheder for de ældre. Men heller ikke det vil Annette Vilhelmsen kommentere.

Enhedslistens Finn Sørensen kalder de ældres behandling 'fuldkommen uanstændig'. Om regeringens tilkendegivelser siger Finn Sørensen til DR:

- Det kommer jo an på, hvor mange penge de reelt vil sætte af på det her område. Om de vil sikre de rettigheder, der skal til. For at vi kan være trygge ved, at pengene også bliver brugt til de, vi rent faktisk aftaler.

Facebook
Twitter