Socialministeriet fjerner inhabil kontorchef fra post

Embedsmænds habilitet skal tjekkes grundigere, når Socialministeriet fremover uddeler midler til foreninger.

En kontorchef fra Socialministeriet sad i bestyrelsen for Foreningen Nydansker samtidig med, at foreningen fik millionstøtte fra ministeriet og er blevet hyret til tre konsulentopgaver af det kontor, hvor kontorchefen er ansvarlig.

Men det er ikke i orden, slår ministeriet nu selv fast, skriver Politiken tirsdag.

Samtidig indskærper Socialministeriet nu, at embedsmænds habilitet skal vurderes, når ministeriet fremover uddeler midler til foreninger og organisationer.

- Da der i den konkrete sag kunne rejses berettiget tvivl om ministeriets uvildighed i forhold til vores forvaltning af økonomiske midler, besluttede vi at trække ministeriets repræsentant ud af Foreningen Nydanskers bestyrelse.

- Den beslutning er allerede effektueret. Desuden er det i organisationen indskærpet, at habilitetsforholdet altid skal vurderes, når der udmøntes midler, siger koncerndirektør i ministeriet Jesper Brask Fischer i en skriftlig udtalelse til Politiken.

Aktindsigt afslørede dobbeltrolle

Avisen har søgt aktindsigt hos ministeriet, som viste kontorchefens dobbeltrolle. En dobbeltrolle der altså kostede posten i Foreningen Nydanskeres bestyrelse.

Beslutningen om at fjerne kontorchefen fra bestyrelsen blev truffet for halvanden uge siden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra social- og integrationsminister Manu Sareen (R).

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk