Søren Espersen om brug af EU-midler: Jeg har ikke anet noget om det her

Søren Espersen var vicepræsident i omstridt EU-fond, hvor DF-arrangementer blev finansieret.

- Jeg er blevet involveret i det her på en underlig facon, siger DF's Søren Espersen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De seneste sager om Dansk Folkepartis brug af penge fra EU-Parlamentet har kastet blå bloks største parti ud i et stormvejr.

Onsdag aften sagde formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder, at Morten Messerschmidt udtræder af partiledelsen på grund af sagen.

Næstformand Søren Espersen blev ifølge Ekstra Bladet valgt som vicepræsident for fonden Feld, der var tilknyttet den politiske alliance Meld, som Morten Messerschmidt var formand for.

Søren Espersen, hvorfor udtræder Morten Messerschmidt af partiets ledelse?

- De ting vil jeg ikke svare på. Det er Kristian, der svarer på alt det overordnede, mens Anders Vistisen svarer på det praktiske.

Dybt frustrerende

- Jeg er blevet involveret i det her på en underlig facon. Jeg har på intet tidspunkt anet, at jeg var medlem af bestyrelsen i Meld og Feld på den meget fornemme post som vicepræsident.

- Jeg har aldrig været indkaldt til møder i Bruxelles i den anledning. Jeg har aldrig set et mødereferat. Jeg har ikke anet noget om det her.

- Det er dybt frustrerende, at jeg lige pludselig har noget med det her at gøre. Jeg aner ikke, hvem der har skrevet mig på. Jeg har i hvert fald aldrig selv underskrevet noget.

Så du ved simpelthen ikke, hvem der har skrevet dig på?

- Hvordan skulle jeg vide det? Nu er Anders Vistisen i gang med det store udredningsarbejde sammen med Olaf (EU's antisvindelenhed, red.).

Vil ikke spekulere

Hvis det nu viser sig, at det er en partifælle, der har skrevet dig på, vil du så politianmelde vedkommende?

- Nu er vi ude i spekulationer her, som jeg ikke vil kaste mig ud i.

Hvordan harmonerer det med DF's ånd, hvis der er blevet brugt op mod 500.000 kroner af EU-borgeres penge til DF-arrangementer?

- Nu er vi igen ude i hvis'er. Og det vil jeg ikke. Her må du tale med enten Kristan eller Anders. Det andet kan og vil jeg ikke. Det har jeg ikke forstand på.

Men der er ikke noget "hvis" her. Anders Vistisen har selv sagt, at der skal betales yderligere 300.000 kroner tilbage?

- Og det er sådan set fint nok. Men det må du tale med ham om. Det har jeg ingen mening om, svarer Søren Espersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/