Søren Espersen: Totalt stop for muslimske indvandrere i fire-seks år

DF-næstformand Søren Espersen mener, at vi har brug for et pusterum efter de seneste terrorangreb i Europa.

Søren Espersen, næstformand i DF, mener, at mange af de flygtninge, der er kommet til landet var sendt af sted af Islamisk Stat. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, foreslår et totalt stop for indvandring fra muslimske lande i en periode på fire-seks år. Vi har brug for »et pusterum« ovenpå den seneste tids terrorangreb i Europa, skriver han i et debatindlæg i Berlingske.

- Vi bør have et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode. Det er herfra, langt størstedelen af terroren i Vesten har sine rødder, og indtil vi har et overblik over rækkevidden af det her, og hvad vores fremtidige indsatser skal være, har vi brug for et pusterum, lyder det fra Søren Espersen.

- Mange var sendt af sted af Islamisk Stat

Han er ikke i tvivl om, at i den flygtningestrøm, der kom hertil i sommeren og efteråret, var der mange, der kom under dække af at være flygtninge, men som i virkeligheden var sendt af sted af Islamisk Stat.

- Den lemfældighed, der har været med at kontrollere de her mennesker, har været hårrejsende. Vi kan ikke komme det til livs, hvis det bliver ved med at strømme ind med indvandrere fra muslimske lande, hvoraf vi ikke aner, hvem der kommer, mener han.

- Når 95 procent af de angreb, der har været i Vesten, har et udgangspunkt i enten de muslimske lande eller de muslimske samfund, er vi nødt til at tage vores forholdsregler, lyder det fra Søren Espersen.

/DR Nyheder/