Søren Gade: Selvfølgelig er min ambition at blive minister

- Selvfølgelig er det min ambition, siger Søren Gade fredag aften.

Søren Gade gør comeback i dansk politik og jagter allerede en ministerpost. - Selvfølgelig er det min ambition, siger han fredag aften. (Foto: © Morten Stricker, Scanpix)

Søren Gade gør comeback i dansk politik - og jagter allerede en ministerpost. Det siger han her til aften til TV2.

- Når man går ind i politik, så er det for at få indflydelse, og den får man mest af, hvis man bliver minister, så det er selvfølgelig min ambition, hvis vi kommer dertil, siger han til tv-stationen.

Fredag afslørede Venstre i Nordjylland, at den tidligere forsvarsminister har takket ja til at stille op for dem i det kommente folketingsvalg knap fem år efter, den tidligere forsvarsminister forlod folketinget.

Afviste rygter som "ondskabsfulde"

Søren Gade valgte selv at stoppe i 2010 efter flere skandalesager, men er flere gange blevet rygtet på vej tilbage i dansk politik.

De rygter har han haft travlt med at afvise, og i september kaldte han dem decideret "ondskabsfulde".

- Det gør jeg ikke. Jeg ved fandme ikke, hvem der er ude med det. Det er en ondskabsfuldhed. Det gør jeg fandme ikke. Sådan er det, sagde Gade ifølge Berlingske.

Skandalesager stod i kø

I februar 2010 forlod han efter knap seks år posten som forsvarsminister i kølvandet på flere skandalesager i forsvaret.

Det drejede sig, dels om den såkaldte jægerbog, der også kostede daværende forsvarschef Tim Sloth Jørgensen jobbet, dels om lækagen af danske jægersoldaters Irak-mission.

Den 52-årige cand.oecon. var i sin tid blandt VK-regeringens mest populære ministre. Men skandalesagerne fik Søren Gade til at trække sig som minister, og han forlod politik fuldstændig.

Skal afhøres af Irak-kommissionen

Men nu har Søren Gade atter sat kursen mod Borgen.

Da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen i foråret 2014 var i stormvejr, efter det var kommet frem, at partiet havde betalt for blandt andet underbukser, forsøgte adskillige Venstre-folk at bringe den tidligere ham i spil som ny formand for partiet.

Men i den slags overvejelser hører det med, at Søren Gade står over for afhøringer i den Irak-kommission, der blev nedsat i 2012.

Den populære Venstre-mand blev første gang valgt til Folketinget i 2001. Ved valget i 2007 opnåede den daværende forsvarsminister 24.000 personlige stemmer.