Søren Gade stopper som forsvarsminister

Forsvarsminister Søren Gade (V) stopper som forsvarsminister: - Min politiske handlefrihed er blevet indskrænket, og det kan jeg ikke leve med som minister, siger han.

Forsvarsminister Søren Gade (V) bekræfter, at han forlader Forsvarsministeriet.

- Min politiske handlefrihed er blevet indskrænket, og det kan jeg ikke leve med som minister, siger han.

- Den vigende tillid, som jeg oplever fra nogle af mine politiske kollegaer, betyder også, at jeg føler, at min person kan komme til at stå i vejen for, at det nye brede forsvarsforlig kan blive implementeret på bedst mulig vis, siger han.

Forlader politik helt

Han forlader politik helt. Også hans omstridte pressechef Jacob Winther stopper.

Senest har Søren Gade været under voldsom beskydning i den såkaldte lækagesag, hvor hans spindoktor beskyldes for at have lækket militære hemmeligheder til pressen. Desuden har Søren Gade været voldsom kritiseret for sin rolle under balladen om den arabiske oversættelse af bogen "Jæger - i krig med eliten."

Løkke udtrykker forståelse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik beskeden fra Søren Gade i weekenden. Han udtrykker forståelse for Gades beslutning.

- Jeg respekterer naturligvis Sørens beslutning, men beklager den også meget. Søren er jo en ekstremt værdsat forsvarsminister, som med stor empati, stort engagement og stor faglig dygtighed har løst en meget vanskelig opgave. For det skylder Danmark ham stor, stor tak siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Statsministeren vil ikke udtale sig om, hvilken betydning Søren Gades beslutning får for den regeringsrokade, som ifølge DR Nyheders oplysninger finder sted tirsdag.

Facebook
Twitter