Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Søren Pape erklærer sig helt enig i rød bloks mistillidsvotum

Men der kan nå at ske meget inden på onsdag, siger De Konservatives formand.

De Konservative har fortsat ingen tillid til Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det Konservative Folkeparti vil stemme for rød bloks mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Det bekræfter partiformand Søren Pape Poulsen (K), som dog holder en dør på klem for, at de røde partiers mistillidsvotum først skal behandles i folketingssalen på onsdag, og at meget kan nå at ændre sig.

- Nu er det netop på onsdag, og der kan ske meget inden onsdag, men det ændrer ikke vores holdning til det, der står i det mistillidsvotum, og at vi ikke har tillid til miljø- og fødevareministeren, siger Søren Pape Poulsen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Hun kan jo vælge at gå selv inden, siger han.

De Konservative udtrykte tirsdag aften mistillid til Eva Kjer Hansen, da partiet mener, at hun har givet urigtige oplysninger i forhandlingerne om blå bloks landbrugspakke, som vedtages i dag.

To separate spor

Det afviser både miljøministeren og statsminister Lars Løkke Rasmussen, som har indkaldt de blå partier med henblik på at lave en grøn tillægsaftale til landbrugspakken. Løkke har gjort det klart, at han ikke vil fyre Eva Kjer Hansen.

Søren Pape Poulsen understreger, at forhandlingsforløbet om en tillægsaftale og De Konservatives manglende tillid til Eva Kjer Hansen er to separate spor.

- Nu skal vi have nogle rent faglige og politiske drøftelser inden onsdag, men selve det, der står i teksten, er der ikke noget nyt i, og vi har sagt, at vi er enige i det. Men der er lang tid til på onsdag, har jeg også konstateret, siger Søren Pape Poulsen.

Han forventer ikke, at forhandlingerne om en tillægsaftale vil tage lang tid.

- Nej, nej, nej. Det er få dage. Det er ikke en tour de force, vi skal igennem. Vi skal mødes i en møderække, som statsministeren har indkaldt til, og det gør vi. Det ser vi meget frem til, fordi vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil forhandle en tillægspakke for at gøre det bedre for vandmiljøet, siger Søren Pape Poulsen.