Søren Pape holder fast: Miljø- og fødevareminister skal gå af

Søren Pape Poulsen (K) holder pressemøde klokken 10.00.

Søren Pape (K) afholder et pressemøde klokken 10.00 lørdag formiddag. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen er gået til tasterne på Facebook, hvor han fastholder at tilliden til miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er væk.

En række møder torsdag og fredag med statsminister Lars Løkke Rasmussen og de andre partiledere fra blå blok, har således ikke rykket noget hos De Konservative. Dagen efter, at den blå blok har forhandlet på Marienborg indkalder den konservative partileder nu til et pressemøde på Christiansborg klokken 10.

Vi har haft gode drøftelser med statsministeren og de øvrige blå partier i løbet af det sidste halvandet døgn på...

Opslået af Søren Pape Poulsen på 26. februar 2016

- Vi har talt om samarbejde og nøje gennemgået den igangværende sag. Men vi er nået til et sted nu, hvor det springende punkt for at komme videre er, om vi har tillid til miljø- og fødevareministeren eller ej. Her er min konklusion fuldstændig den samme som inden mødet. Vi har fortsat ikke tillid til ministeren - ligesom et flertal af Folketinget, skriver Søren Pape på Facebook.

'Folketingsvalg er Løkkes ansvar'

Han kommenterer også på spekulationerne om et forestående folketingsvalg. Og kommer det så vidt, så er det udelukkede Lars Løkke Rasmussens ansvar.

- Der er ingen tvivl om, at vi fortsat støtter statsministeren og Venstre-regningen, men ikke miljø- og fødevareministeren - ej heller på en anden ministerpost, som nogle har været spekuleret i. Ender det med et folketingsvalg, vil det alene være Lars Løkke Rasmussens beslutning og ansvar, lyder det fra Søren Pape.