Søren Pape leverer flertallet mod Pusher Street: Vi er med hele vejen

De Konservative bakker op om S og DF, der vil stoppe hashhandlen fra Christiania en gang for alle.

- Vi kan ikke have sådan nogle lovløse tilstande, siger Søren Pape Poulsen (K). (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Der skal ikke meget overvejelse til, før De Konservative vil gå med til at øge indsatsen mod hashhandlen på Pusher Street på Christiania. Partiet støtter fuldt ud den alliance, som Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har dannet med krav til Venstre-regeringen om et endeligt opgør med hashhandlen på Christiania.

- Jeg synes, det er rigtig godt, siger formand og retsordfører Søren Pape Poulsen (K) og uddyber:

- Det er ikke noget nyt, at Det Konservative Folkeparti synes, vi skal have en konsekvent og klar kurs mod det, der foregår på Christiania. Og hvis det handler om at gå hårdt til Pusher Street, så er vi med hele vejen.

Det kræver DF og S:

Socialdemokraterne vil have flere politiaktioner på Christiania.

Dansk Folkeparti vil oprette særlig Christiania task force hos Skat

Begge partier kræver, at justitsministeren Søren Pind laver ny plan for, hvordan man en gang for alle fjerner hashhandlen på Christiania.

Reaktionen kommer, efter Socialdemokraterne har foreslået flere politiaktioner mod hashhandlen i Pusher Street, mens Dansk Folkeparti vil have oprettet en særlig Christiania task force hos Skat. Og begge partier kræver en handleplan fra justitsminister Søren Pind (V) over, hvordan man kan stoppe salget af hash på Christiania en gang for alle.

- Vi kan ikke have sådan nogle lovløse tilstande. Vi skal bekæmpe hash og stoffer, og vi skal gøre, hvad vi kan for at gøre det træls for de kriminelle og komme efter dem på alle måder. Det er sådan et retssamfund skal fungere, siger Søren Pape Poulsen.

Et af argumenterne mod at slå hårdt ned mod på Pusher Street er, at man så spreder salget ud over resten af byen. Men den køber Søren Pape Poulsen ikke.

- Jeg synes, det er sørgeligt, hvis vores argument mod at bekæmpe kriminalitet er, at det flytter et andet sted hen. Det må handle om at bekæmpe kriminalitet og ikke bare lukke øjnene for det, der foregår, siger han.