Søren Pape opfordrer Pernille Weiss til at trække sig fra Europa-Parlamentet

Kritisk rapport om konservativ europaparlamentariker får formanden til at ønske, at hun stopper i Bruxelles.

Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, har opfordret partiets europaparlamentariker, Pernille Weiss, til at trække sig efter kritisk rapport om arbejdsmiljøet på hendes kontor. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, har opfordret partiets europaparlamentariker, Pernille Weiss, til at trække sig fra sin post.

Det sker, efter det tirsdag er kommet frem, at partiet har gennemført en række samtaler med tidligere medarbejdere på Weiss' kontor i Bruxelles, og hvor alle fortæller om et hårdt arbejdsmiljø med anklager om mobning og ydmygelser.

Det har medført, at mange har været sygemeldt med stress.

- Jeg har opfordret Pernille til at trække sig fra Europa-Parlamentet. Jeg synes, det vil være det rigtige i denne situation. Jeg synes, det er voldsomme, samstemmende beretninger, vi har fået fra tidligere medarbejdere, lyder det fra den konservative formand.

På den baggrund har partiet også besluttet, at Pernille Weiss ikke skal på stemmesedlen til næste års europaparlamentsvalg.

Pape: 'Jeg er ikke EP-kandidat'

Partiet sendte tirsdag en pressemeddelelse ud, hvor det i meget klare vendinger forklarede, at de tidligere medarbejdere fortalte om ”et stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø. Om konkrete episoder bliver der blandt andet brugt ord som mobning, ydmygelser og at føle sig truet.”

Søren Pape fortalte efterfølgende, at partiet ikke har nogen grund til at ”påklage hendes politiske arbejde”, og at der ikke er hjemmel i vedtægterne til at smide hende ud af partiet.

Desuden har man lovet de tidligere medarbejdere fortrolighed, og derfor ville han ikke fortælle om konkrete eksempler.

- Men de beskriver et meget dårligt psykisk arbejdsmiljø og bruger ord som mobning, sagde han og tilføjede, at de implicerede er blevet tilbudt psykologhjælp.

Han afviste samtidig, at han eller andre i folketingsgruppen er spidskandidat til næste års europaparlamentsvalg.

Medie på vej med afsløring

Partiets udmelding kom, samtidigt med at Ekstra Bladet var på vej med afsløringerne af arbejdsmiljøet og medarbejderflugten på Weiss’ kontor i Bruxelles.

DR forsøger at få fat i Pernille Weiss til en kommentar om rapporten og Søren Pape Poulsens ønske om, at hun stopper. Det har endnu ikke været muligt.

I en mail til Ekstra Bladet skrev Weiss, at hun var ”meget ked af de oplevelser, som de tidligere medarbejdere giver udtryk for, at de har oplevet”, da hun altid har gjort sig umage med at ”sikre trivsel og udvikling for den enkelte og for alle.”

Samtidigt peger hun på, at ”et helt nyt og uerfarent team” har været ”ekstremt udfordret af coronarestriktioner i en stor del af tiden”.

- Det har jeg og vi lagt mange kræfter i, og i dag er vi heldigvis der, hvor alle nuværende medarbejdere - og jeg - trives i den meget unikke hverdag, som findes i Europa-Parlamentet, skriver hun til Ekstra Bladet.