Søren Pape skal skilles: 'Vores ægteskab er slut'

Søren Pape skal skilles fra sin mand, der har været genstand for megen omtale i pressen.

Søren Pape Poulsen og Josue Medina Vasquez ankom sammen til gallamiddag på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i søndags. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, og hans mand, Josue Medina Vasquez, skal skilles.

Det oplyser Søren Pape på sin Facebook-profil.

- Nogle dage er sværere end andre. Sådan en dag er i dag. Josue og jeg går fra hinanden.

- Der har været meget skriveri om mit privatliv med mere gennem et stykke tid. Jeg ønsker ikke at gå yderligere ind i dette, men blot sige, at vi begge er enige om, at vores ægteskab er slut og ønsker hinanden det bedste videre på livets rejse, lyder det.

Premiere på "Spillemand på en Tagryg", Det Ny Teater. (Foto: © STUB, Copyright; Michael Stub)

Formanden for De Konservative oplyser, at han "ikke har yderligere at bemærke til medier m.fl."

Flere afsløringer af usandheder

Bruddet kommer, efter at Papes ægteskab har været meget omtalt, og Ekstra Bladet har skrevet flere historier om Josue Medina Vasquez. Avisen har således kunnet afsløre, at ægtefællen ikke er i familie med præsidenten for Den Dominikanske Republik, selvom Søren Pape har fortalt det offentligt.

Det er også blevet beskrevet, at Josue Medina Vasquez ikke har jødisk baggrund, selvom den oplysning ligeledes er blevet viderebragt af Søren Pape.

Ifølge Ekstra Bladet har han fremhævet sin mands jødiske ophav overfor repræsentanter for det jødiske samfund i Danmark og Israels ambassade i København.

Samtidig har Jyllands-Posten beskrevet, hvordan Søren Pape har haft møder med politikere fra Den Dominikanske Republik under en privat ferie i landet. Det skete, da Pape var justitsminister, og uden at orientere den danske udenrigstjeneste.

Det fik i sidste uge Pape til på Facebook at beklage, at "Min mand har sagt ting, som er forkert, mens andet er baseret på misforståelser. Det er oplysninger, som også jeg har viderebragt, men i god tro".

Søren Pape meldte sig sidste måned som statsministerkandidat, og er – bedømt på flere målinger – den største reelle konkurrent til statsminister Mette Frederiksen.

I den seneste måling Epinion har lavet for DR Nyheder den 25. august, står De Konservative til en fremgang på 19 mandater og bliver dermed større end Venstre.

Cordsen: Nu er den lukket

DR’s politiske korrespondent, Christine Cordsen, mener, at Søren Pape med skilsmissen fra Josue Medina Vasquez har fået lukket sagen vedrørende sin nu tidligere mand, og hans egen viderebringelse af forkerte oplysninger.

- Jeg tror, at skriverierne og snakken stopper nu. Den eneste grund til, at det her er blevet en sag, er fordi Søren Pape selv har brugt de forkerte oplysninger offensivt politisk.

- Derfor er sagen trådt ud af privatsfæren og er blevet et emne, man har interesseret sig for.

Hun mener ikke, at det nuværende omfang af sager er noget, der for alvor kunne spænde ben for Søren Papes potentielle vej til Statsministeriet.

- Det har givet ham lidt ridser i lakken, men jeg tror, at når man rider på en bølge af succes, som Søren Pape gør, så kan man holde til ret meget. Men der kunne jo godt have ligget flere sager, der ikke har været fremme endnu, siger Christine Cordsen.

Hun minder også om, at vi reelt ikke ved, hvad der har ført til skilsmissen.

- Vi skal passe på med at lave en direkte kobling mellem skilsmissen og de her sager. Det ved vi jo dybest set ikke noget om, lyder det.

Har før trukket overskrifter

Det er ikke første gang, at Søren Papes partner har været i centrum af mediedækningen.

Han trak overskrifter, da han i 2018 blev slået af en slovak på LA Bar i København. Josue Medina Vasquez mente selv, at der var tale om en hadforbrydelse. Det kunne Anklagemyndigheden dog ikke bevise.

Tilbage i 2018 blev Josue Medina Vasquez taget for spritkørsel, da han skulle en tur på Burger King i Viborg. Dengang var Søren Pape justitsminister og måtte offentligt forholde sig til spritkørslen.

- Spirituskørsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvenser. Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre, lød det dengang fra Søren Pape.

Søren Pape Poulsen viste første gang Josue Medina Vasquez frem til det konservative landsråd i 2014. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix Denmark)