Søren Pape vil haste bandepakke igennem

Regeringen vil fordoble fængselsstraffen for skyderi og ulovlig våbenbesiddelse. Embedsmænd skriver på lovteksten allerede.

Regeringens bandeudspil blev fremlagt i forbindelse med det første regeringsseminar på Tøystrup Gods i Ringe på Fyn. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Det haster så meget med at få vedtaget en ny bandepakke, at Justitsministeriets folk skriver lovteksten, mens politikerne forhandler.

Håbet er, at partierne bag kan vedtage strammere regler mod rocker-bandemedlemmer inden sommerferien, siger justitsminister Søren Pape Poulsen efter det første forhandlingsmøde.

- Når vi har vedtaget pakken, skal der lovgivning til. Vi skriver sådan set loven, mens vi forhandler, for det her skal vedtages inden sommerferien. Derfor haster det lidt med at få en aftale, så vi kan få skrevet lovteksten, siger Søren Pape Poulsen.

Sidste år var der 54 skudepisoder, som har haft tilknytning til rocker- og bandekonflikter.

Regeringen vil fordoble fængselsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse og skyderi i det offentlige rum. Desuden skal rockere og bandemedlemmer kunne idømmes et forbud mod at vise sig i områder, som de har belastet med kriminalitet.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, efterlyser mere forebyggelse samt resocialisering, men den del hører ifølge justitsministeren ind under et udspil om ungdomskriminalitet, som kommer senere på foråret.

En forskningsenhed i hans eget ministerium slog i 2015 fast, at det er svært at påvise effekt af længere straffe.

- De her hårdkogte bandemedlemmer forstår kun en ting, og det er længere tid i fængsel, siger ministeren.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk