Søren Pind åbner sin Facebook-profil

Integrations- og udviklingsministeren mener, at den debat, der burde være plads til på lukkede profiler, bliver misbrugt.

Til DR2 har Søren Pind tidligere udtalt: - Jeg vil ikke forholde mig til, hvad jeg skriver på et – efter pressenævnets opfattelse – lukket forum. Det svarede til, at jeg skulle referere, hvad jeg stod og sagde ved et køkkenbord. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Søren Pind:

har besluttet sig for at åbne min profil for offentligheden. Det vil tage noget tid. Men sondringen giver ikke mening for mig - pressenævnets afgørelse kan ikke bruges. Den debat, der er plads til i lukkede profiler bliver taget ud af sammenhæng og dæmoniseret, i den presse, der skulle være demokratiets vogter...

Sådan lyder Integrations- og Udviklingsminister Søren Pinds statusopdatering til sine 4000 Facebook-venner tirsdag eftermiddag.

Venstre-politikeren har ellers holdt fast på, at hans Facebookprofil kun kan ses af hans venner og dermed er et privat forum. Altså var det ikke en offentlig udtalelse, han kom med mandag aften, da han skrev, at:

Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge.

Henviser til Pressenævnet

Derfor har han også afvist at kommentere sine til tider kontroversielle udtalelser på Facebook overfor pressen.

Søren Pind har som begrundelse henvist til en afgørelse fra Pressenævnet om, at en lukket Facebookprofil ikke er at betragte som et offentligt tilgængeligt medie, og journalister derfor ikke frit kan citere fra profilerne.

Det har også givet anledning til diskussion om, hvordan Facebookopdateringer skal håndteres rent juridisk.

Tidligere har Søren Pind på sin Facebookprofil kommet med personangreb på bl.a. professor i offentlig ret, Claus Haagen Jensen. Angreb, som en mediejurist vurderer som klare injurier og meget grove beskyldninger om videnskabelig uredelighed.

Men nu vil Søren Pind altså gøre sin Facebookprofil åben, og dermed vil hans statusopdateringer fremover kunne ses som offentlige udtalelser.