Søren Pind går af med stil: Ifører sig ministeruniform til 40.000 kroner

Søren Pind ærgrer sig over, at han ikke fik jobbet som chef for Det Kongelige Teater.

Søren Pind har delt dette billede, hvor han er iført den ministeruniform, han planlægger at have på, når aftræder som minister i dag. (Kilde: Søren Pinds Twitter-profil) (Foto: Malthe Sommerand DR)

Afgående uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V), ville gerne have været chef for Det Kongelige Teater. Og han ærgrer sig over, at det ikke blev ham, men Kasper Holten der fik stillingen.

Men Søren Pinds profil var ikke, hvad teaterledelsen søgte i sidste ende, siger han på dagen, hvor han forlader sin ministerpost.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave nu. Jeg ville gerne have været chef for Det Kongelige. Min tilgang til det var at være en generalist og have en ledelsesrolle, og der valgte de kulturpersonen, og det kan jeg næppe bebrejde dem, siger Søren Pind til DR Nyheder.

- Lige nu skal jeg være sammen med mine børn, gå ture og holde min kæreste i hånden, og for første gang har jeg en hel bogreol med bøger, jeg ikke har fået læst, fortæller han.

Det er en glad Søren Pind, der i dag takker af som Venstre- minister og siger farvel til dansk politik efter mere end 20 år i først Borgerrepræsentationen i København og senere i Folketinget.

- Jeg vågnede i morges og syntes, at solen skinnede lidt ekstra. Man er altid lidt bange for, hvordan ens politiske liv ender. Man vil gerne selv bestemme. Jeg har fået lov til at bestemme selv, og jeg har oplevet så meget. Mødt så meget venlighed. Der er ikke så mange, der har skældt ud. Så der er egentlig ikke så meget vemod, siger Søren Pind.

Søren Pind har planer om at skrive bøger om blandt andet Ronald Reagan og dansk politik. Og han havde ikke energien til at forsætte, siger han.

- Min energi ligger et andet sted. Og jeg synes ikke, man skal være i politik, når man ikke har energien til det.

Går af med stil

Søren Pind vil som en hyldest til demokratiet iføre sig en ministeruniform, når han i dag siger farvel til politik. Han vil dog ikke tage uniformen på hos dronningen, da det ikke er galla.

- Jeg vil gerne hylde demokratiet og vise modstand mod den radikale forfærdelige praksis, siger Søren Pind med henvisning til, at Radikale Venstre i 1909 afskaffede uniformer for danske ministre.

https://twitter.com/sorenpind/status/991358619382898688?ref_src=twsrc%5Etfw

Han har længe været fortaler for uniformen, der koster cirka 40.000 kr. Uniformen vil Pind formentlig bære fremover ved særlige lejligheder.

- Hvis man bliver afskediget i nåde, må man have den på efterfølgende ligesom pensionerede dommere og generaler, siger Søren Pind.

Han understreger flere gange, at han ikke ved, hvem der afløser ham i Udannelses- og Forskningsministeriet.

- Jeg ved ikke, hvem det er. Den der sult og nysgerrighed er chefens anliggende. Jeg er ikke ligeglad med, hvem det bliver, men jeg er glad for, at jeg ikke ved det, siger han. Men tilføjer som udgangsreplik, inden han tager mod Amalienborg:

- Der er styr på det, jeg kan godt forlade butikken uden bekymring, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer sit nye ministerhold klokken 11 foran Amalienborg. Du kan følge med live her og på DR2.