Søren Pind om skrottet sessionslogning: Man støver ikke bare en milliard kroner op

Det forslag til sessionslogning, der hidtil har været i spil, er nu skrottet, da det blev for dyrt. Justitsministeren håber på et lovforslag efter sommer.

Justitsminister Søren Pind har skudt forslaget om sessionslogning til hjørne. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Justitsminister Søren Pind (V) uddyber her til aften, hvorfor forslaget om sessionslogning foreløbigt er sparket til hjørne.

- Jeg må sige, at en pris på over én milliard kroner ikke er holdbar for denne regering, som ønsker et levende erhvervsliv, siger Søren Pind og fortsætter:

- Derfor får forslaget nu lov til at 'oversomre.' Vi vil i fællesskab med de forskellige parter udarbejde et forslag, som lever op til politiets krav, men som samtidig ikke har den omkostning for teleindustrien, som vi her taler om.

Ifølge Søren Pind efterspørger politiet værktøjer, der gør det muligt at sessionslogge internetkommunikation, som politiet allerede har mulighed for, når det gælder mobiltelefoni. Og justitsministeren vil gerne imødekomme politiet.

- Jeg har et ønske om, at politiet får de efterforskningsmidler, der er behov for, men hvor der samtidig er en balance i forhold til retssikkerheden og økonomien. Det er ikke nogen nem opgave.

- Man støver ikke bare lige en milliard kroner op, lyder det fra Søren Pind.

Sessionslogning er en form for overvågning af trafik på internettet.

Facebook
Twitter