Søren Pind: Selvfølgelig var jeg ikke færdig med mit arbejde

Den nu tidligere justitsminister er med egne ord ny ”fremtidsminister”.

Søren Pind interviewes på vej ind i Statsministeriet forud for dannelsen af den nye VLAK-regering.

Der ligger ”en ordentlig bunke politik” og venter på landets nye justitsminister, K-formand Søren Pape Poulsen.

Sådan siger den snart forhenværende justitsminister, Søren Pind (V), efter at Pind er blevet udnævnt som ny uddannelses- og forskningsminister i den nye VLAK-regering.

- Selvfølgelig var jeg ikke færdig med mit arbejde, siger Søren Pind forud for den formelle regeringsdannelse, der finder sted klokken 10.30 på Amalienborg.

Han henviser til, at Justitsministeriet har en lang række lovforslag, som skal behandles i december måned, og at Søren Pape Poulsen dermed får rigeligt at se til, så snart han overtager justitsministerposten.

Søren Pind understreger, at han ikke er skuffet over sit nye job – en post, han selv har givet navnet ”fremtidsminister”.

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er lidt vemodig overfor de mange mennesker, jeg har været i berøring med som justitsminister.

- Jeg har været enormt stolt over at være justitsminister. Jeg har ikke tal på de mange menige politifolk, jeg har talt med. Det har gjort et meget stort indtryk på mig i en svær tid, siger Søren Pind.

Han overtager uddannelses- og forskningsministerposten fra sin partifælle Ulla Tørnæs, som bliver ny udviklingsminister.

Søren Pind vil ikke svare på, om han opfatter sit nye job som en degradering, eller om han hellere ville have været udenrigsminister.

- Der er så meget, man kunne være blevet. Men politik handler altid om kort. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne som justitsminister. Om det har været godt nok må andre vurdere. Nu skal jeg beskæftige mig med det fremadrettede, og det glæder jeg mig til.

- Nu skal jeg være fremtidsminister. Det er der mange gode ting i: Hvad skal vores børn leve af? Hvordan skal det egentlig gå? Det glæder jeg mig meget til, siger Søren Pind:

https://twitter.com/regeringDK/status/803145754445574144