Søren Pind skal stå skoleret

Søren Pind er blevet kaldt til samtale hos Venstres gruppeformand Hans Christian Schmidt vedrørende sine retspolitiske udtalelser.

Venstres Søren Pind er blevet kaldt til samtale hos partiets gruppeformand Hans Christian Schmidt vedrørende sine kontroversielle retspolitiske udtalelser. (Foto: Bax Lindhardt)

Venstres gruppeformand Hans Christian Schmidt har indkaldt udenrigsordfører Søren Pind til en kammeratlig samtale vedrørende de kontroversielle retspolitiske udtalelser, som Søren Pind blandt andet har ytret på sin blog.

MediaLinks:

Søren Pind har på sin hjemmeside gennem sin blog kritiseret politiets indsats i forhold til den seneste tids optøjer blandt unge mennesker i en række byer i Danmark.

Ikke enkeltstående tilfælde

Udtalelserne fra Søren pind er ikke et enkeltstående tilfælde. Søren Pind har gennem den seneste tid markeret sig med skarpe udsagn og plædering for blandt andet elektroniske armlænker på unge og ikke mindst med forslag om, at unge bandemedlemmer skal kunne straffes hårdere end "almindelige" danskere - uagtet de begår den samme kriminelle handling.

Ligeledes i kølvandet på at den københavnske urmager Michael Woolhead i 2007 skød tre røvere, forsvarede Søren Pind selvtægt og henviste til, at hans far engang kørte en indbrudstyv ned.

Horrible udtalelser

Søren Pinds udtalelser er ikke gået Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, forbi. Hun opfordrer Søren Pind til at koncentrere sig om det udenrigspolitiske.

- Jeg tager mig til hovedet over de udmeldinger, Søren Pind er kommet med. Det er fuldstændig horribelt at komme med sådanne udtalelser i en tid, hvor politi og brandvæsen må finde sig i at blive overdænget med brosten og andet kasteskyts, når de passer deres arbejde. Pind har overhovedet ingen pointe i at kritisere politiet. De gør et kæmpe og forbilledligt arbejde, og de skal have al den opbakning, de overhovedet kan få i den her sammenhæng. Det står ene og alene for Søren Pinds egen regning, siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg.

Venstres finanspolitiske ordfører, Peter Christensen, har forsvaret Søren Pind og henvist til, at folketingsgruppen selv har bedt Pind om at lave et oplæg om, hvordan man får "genskabt tilliden til det offentlige rum."