Søren Pind: Uskyldige skal ikke hænges ud på Facebook

Regeringen vil ikke give almindelige mennesker lov til at udstille mulige forbrydere på nettet

I den moderne Facebook-virkelighed er det meget indgribende at blive hængt uberettiget ud som lovovertræder på eksempelvis de sociale medier, mener justitsminister Søren Pind (V). (Foto: Emmanuel Dunand © Scanpix)

Uskyldige personer risikerer at blive hængt ud på de sociale medier, hvis almindelige mennesker får lov til at offentliggøre deres egne overvågningsbilleder på nettet.

Det mener justitsminister Søren Pind (V), som afviser Dansk Folkepartis ønske om at give privatpersoner og virksomhedsejere lov til at publicere billeder af mulige gerningsmænd, hvis de allerede har anmeldt sagen til politiet.

- I den moderne Facebook-virkelighed er det meget indgribende at blive hængt ud som lovovertræder på eksempelvis de sociale medier. Og det kan jo vise sig, at det ikke er den rette person, der bliver hængt ud, sagde ministeren, da forslaget i dag blev førstebehandlet i Folketingssalen.

Det er ikke mere end fire år siden, at ministeren blev skarpt kritiseret, efter han havde uploadet et billede til Facebook af en nummerplade, som ifølge venstrepolitikeren tilhørte en bilist, der havde påkørt ham.

Det lagde Søren Pind ikke skjul på under debatten. Og han lagde heller ikke skjul på, at det ikke havde været nogen nem beslutning at træffe.

- Jeg skal være den første til at udtrykke forståelse for, at man kan føle behov for og lyst til selv at gøre noget sådan for at opklare lovovertrædelser, sagde han.

- Men det er en politimæssig opgave at efterforske strafbare forhold. Og i Danmark har vi en fast tradition for, at det også er en politimæssig opgave at offentliggøre signalement eller andre oplysninger, der kan føre frem til gerningsmanden, sagde justitsministeren.