Søren Pind vil sortere udlændinge

Integrationsministeren vil indføre positiv særbehandling af borgere fra lande som USA, Canada og Japan.

(Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Tiden er løbet fra Anders Fogh Rasmussens (V) faste og fair udlændingepolitik, der har været så rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund.

Det siger integrationsminister Søren Pind (V) til Politiken. Han vil nu gennem positiv særbehandling gøre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenført til Danmark.

- Det er et kolossalt problem, at udlændingelovgivningen er så fyldt med lighedsmageri, at vi skader folk, som gerne vil og kan Danmark, i helt unødig grad. Reglerne har været pakket ind i juristeri og misforstået lighedsmageri, siger Søren Pind.

Han vil i første omgang fritage borgere fra lande som USA, Canada, Australien, New Zealand og Japan for at tage den såkaldte indvandringsprøve, man skal have for at blive familiesammenført.

Hentet indspiration hos naboland

Inspirationen kommer fra Holland og Tyskland, der har taget lignende tiltag.

- Det er et brud på den politik, vi har ført siden 2001. Hvor omfattende det kan blive, kommer an på den juridiske disput, men nu er Pandoras æske i hvert fald åben, siger han.

De lande, der kan komme gennem ministerens nåleøje, skal være medlem af OECD, være placeret i den øverste gruppe af lande på Human Development Index og have visumfritagelse efter EU-reglerne.

Dansk Folkeparti, som om nogen har været fortalere for en stram udlændingelov, er åben over for en ændring af loven.

- Det er en fremragende idé. De problemer, vi har, er jo ikke på grund af amerikanere, siger næstformand Peter Skaarup (DF).

Facebook
Twitter